Sikkerhedsgodkendelse af autostolen

Det er vigtigt at tjekke sikkerhedsgodkendelserne, når du vælger udstyr til bilen, da det ikke er alt udstyr på markedet, der lever op til de gældende sikkerhedskrav. Sikkerhedsudstyr til børn skal have en ECE 44-03-, ECE 44-04- eller i-Size-godkendelse.

Læs mere om læsning af mærkerne i Trafikstyrelsens guide

Sikkerhedsgodkendelserne er kun minimumskrav, og kvaliteten på produkterne kan variere. Når du vælger autostol, kan det derfor anbefales at undersøge de forskellige tests, som laves af autostole.

Sikkerhedsgodkendelser

  • ECE 44-03 og ECE 44-04
    På godkendelsesmærket for ECE 44-03 og ECE 44-04 (E-mærket) er der en angivelse af barnets vægt, og den lange talrække under barnets vægt skal begynde med enten 03 eller 04.

  • i-Size
    Den 1. oktober 2013 trådte i-Size godkendelsen i kraft. Den omfatter indtil videre kun nye autostole, der fastgøres med et isofix-base, og anvendes sideløbende med ECE 44-03 og 44-04 godkendelserne. i-Size mærket er opbygget ligesom E/e-mærket, men udover angivelsen af barnets max vægt, indeholder i-Size mærket også en angivelse af barnets højde samt talrækken ”R129-00”. Selve logoet for i-Size vil også optræde på udstyret.