Centimeter Maraton

Frisk luft, sjov og sved på panden er hovedingredienserne i børneløbet, som arrangeres af Børneulykkesfonden og Rasmus Klump. Ruten på 42.195 centimeter giver børnene mulighed for at løbe deres helt egen maratondistance, akkurat som de har set de voksne gøre det. Og hvor sejt er det ikke lige at kunne kalde sig maratonløber allerede i en tidlig alder?

Overskuddet fra løbet går ubeskåret til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde. Børneulykkesfonden arbejder på at forbedre børnesikkerheden og nedbringe antallet af børneulykker i Danmark.

Centimeter Maraton

Centimeter Maraton er et løb for alle børn i alderen 2-10 år og deres forældre eller bedsteforældre. Løbet har til formål at give hele familien en god og aktiv oplevelse. Derudover støtter du som deltager et godt formål.

Derfor afvikles børneløbet også på vaskeægte maratonmanér med fællesopvarmning, start- og målportal. Der er uddeling af løbsnumre/klistermærker, refleksveste/t-shirts med Rasmus Klump, vand, snacks, polkaprikkede løbstasker, diplomer og seje guldmedaljer med Rasmus Klump til alle deltagende børn. I den polkaprikkede løbstaske kan de seje løbere pakke lækre ting fra vores goodiebag-pakkebord: 

 • Derma solcreme
 • Anders And blad
 • Gurli gris minifigur
 • Zendium tandpasta
 • Salvequick x Børneulykkesfonden plaster 

Efter løbet kan børnene få highfives, krammere, og taget billeder med Rasmus Klump, så øjeblikket kan foreviges.

Pildskadder og Gøjer

Centimeter Maraton er opdelt i 2 kategorier af løbere: Pildskadderne, som er dem, der løber i selskab med en voksen, og Gøjerne, som er de løbere, der kan klare turen på egen hånd i selskab med alle de andre børn.

Det er helt op til dig, om du vælger at løbe sammen med dit barn som en familieaktivitet, eller om du lader børnene om løbeturen og i stedet står klar med heppeflag og rosende ord, når dit barn krydser målstregen. Alle kan løbe med og skulle turen være for lang for de små ben, er I velkomne til at løbe/gå ruten med klapvogn.

Billetter koster 125 kr. inkl. refleksvest og 145 kr. inkl. polkaprikket T-shirt – pr. barn – voksne der løber/går med er ganske gratis.

Aktiviteter på pladsen

Når man deltager i Centimeter Maraton, får man meget mere end blot et løb med sig. Efter alle de seje maratonløbere har nået målstregen, er der aktiviteter, som man kan hygge sig med.

 • Mulighed for at klæde sig ud som Rasmus Klump og hans venner

 • Musik, der kan danses og hoppes til

 • Tegnetelt

 • Fotovæg, hvor man kan få taget billede med Rasmus Klump

Et Rasmus Klump univers

Rasmus Klump er en vigtig del af Centimeter Maraton. Han er den, der er med til at give børnene en ekstra god oplevelse. Rasmus Klump er med til opvarmningen, inden maratonløberne sendes afsted, han giver highfives ved målstregen til alle deltagerne, og  han stiller op til fotos, så alle kan forevige deres minde om, hvor seje de har været.

Lige så snart deltagerne møder op til Centimeter Maraton, skal de føle, at de træder ind i et vaskeægte Rasmus Klump-univers. Alle ved jo, at Rasmus Klump elsker polkaprikker, så derfor er vores store målportal fyldt med polkaprikker, hjælperne til løbet har polkaprikkede t-shirts på, og de løbstasker som deltagerne får med sig hjem er naturligvis også polkaprikkede, så det hele er i bedste Rasmus Klump-stil.

Rasmus Klumps Pandekageklub

Ohøj alle mine venner!

Har du set, at jeg har fået min helt egen Pandekageklub?

Jeg håber, at du har lyst til at tilmelde dig. Den er for alle, og jeg lover, at den er fuld af sjov og ballade.

Som medlem af Pandekageklubben kan du se frem til en masse spændende oplevelser og fordele sammen med mine venner og jeg.

Du får naturligvis også en fødselsdagsgave på din fødselsdag til og med, du bliver 10 år.

Se frem til invitationer til særlige Rasmus Klump-events, spændende nyhedsbreve med aktiviteter, du kan lave derhjemme og særlige klubtilbud i min egen webshop. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen i min Pandekageklub.

Hvorfor løbe med?

Fysisk aktivitet må gerne være sjovt

  Næsten alle børn i dag har allerede fra spædbarnsalderen problemer med en eller flere af de tre primære sanser – labyrintsansen, følesansen og stillingssansen. Disse tre sanser er hele grundlaget for en normal motorisk og adfærdsmæssig udvikling hos børn. Det er derfor vigtigt, at sunde vaner indarbejdes tidligt, da fysisk aktivitet styrker opbygningen af muskler, knogler, ledbånd og sener. Derudover er leg og bevægelse med til at udvikle og forbedre børns motoriske færdigheder.

  Jo bedre dit barns motorik er, desto mindre er risikoen for alvorlige skader ved eksempelvis faldulykker. Børn skal kunne lege og bevæge sig, hvor end de færdes. Derfor opfordrer Børneulykkesfonden til mere bevægelse og fysisk aktivitet blandt børn i fællesskab med familie og venner.

  Vi glæder os til at slippe energien løs og være aktive sammen med dig og dit barn!

   Sponsorer

   Vores samarbejdspartnere er utrolig vigtige for os. Vi vil i Børneulykkesfonden og Rasmus Klump gerne sige tak til følgende samarbejdspartnere for støtte og bidrag til Centimeter Maraton.

   • Shell

    Alt for mange børn kommer til skade i trafikken - på cykel, som fodgængere eller som passagerer i biler. For at støtte op omkring børns sikkerhed i trafikken har Shell tankstationerne i Danmark valgt at indgå et nyt spændende samarbejde med Børneulykkesfonden.

    Udover den økonomiske støtte til Børneulykkesfondens arbejde med at nedbringe antallet at ulykker i trafikken, er planen, at Shell tankstationerne også vil sætte fokus på trafiksikkerhed og børn over for de mange bilister, der dagligt besøger stationerne.

    Som en del af samarbejdet vil børn der deltager i Centimeter Maraton fremover få fornøjelsen af at løbe ind over målstregen på en særligt fremstillet rød løber. Det skulle gerne være med til at give børnene en endnu bedre oplevelse og dermed skabe en ekstra god stemning.

    Der findes mere end 220 Shell tankstationer i Danmark og de har i mere end 100 år forsynet danskerne med benzin og diesel af højeste kvalitet.

   Centimeter Maraton arrangeres af Børneulykkesfonden

    Når du køber billet til Centimeter Maraton støtter du Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.