Formål og baggrund

Formål

Med Børneulykkesfonden og Danica Pension som partnere bag Danmarks Super Bedste markeres vigtigheden i, at tage ansvar for hinanden og minde børn og forældre om at sætte pris på bedsteforældre.

Kåringen er en oplagt mulighed for forældre og børnebørn kan vise deres taknemlighed for de små og store gerninger, som bedsteforældre gør i hverdagen. Bedsteforældre er med til at skabe nogle solide, trygge og ikke mindst sikre rammer for børnene.

Håbet er også, at vi med denne kåring skaber opmærksomhed omkring, at et godt familieliv er vigtigt for alle parter og at man skal passe på hinanden – store som små. Bedsteforældre, der er med til at forme børnebørnene i en positiv og sikker retning, bør hyldes på behørig vis.

Baggrund

Der findes allerede en masse priser for heltegerninger, forebyggende arbejde og kunst, men hvad med dem der, når alt kommer til alt, er vores børns favoritter, nemlig bedsteforældre?

Bedsteforældre rummer jo det hele. De har et langt liv med erfaringer, oplevelser, livsværdi m.m., og er med til, at påvirke den måde, vi selv og vores børn ser verdenen på.

Den hjælp, som mange bedsteforældre bidrager til familien, giver i de fleste tilfælde ro, overskud, hygge, tryghed og meget mere, som betyder et godt sammenhold for familien og mange hyggetimer mellem børnebørn og bedsteforældre.

Børneulykkesfonden synes derfor, at det er på tide, at bedsteforældrene får deres egen pris, som skal uddeles i samarbejde med Danica Pension. Kåringen skal anerkende det gode som bedsteforældre gør for hele familien. Alle deres gerninger gør ofte en stor forskel.