Villads fra Valby

Villads fra Valby er en helt almindelig dreng, som elsker Disney Sjov, pasta med kødsovs og at lege med sine venner. Han er nemlig rigtig god til at lege – men desværre er det ikke altid, at de voksne synes, at de ideer Villads får, er så gode. Villads bor i Valby med sin søster, sin mor og sin far. Villads er en rigtig sød dreng, der faktisk prøver at gøre alting rigtig, men ofte ender det alligevel med at han får rodet sig ud i problemer. Sådan er det også med trafikken, for selvom Villads faktisk altid prøver at gøre alting helt rigtigt, så er det sådan med trafikregler, at de tit kan være svære at huske, fordi der sker så mange ting hele tiden.

Trafikbog

Sjov og legende trafikindføring med Villads fra Valby. Bogen er blevet til i samarbejde med Børneulykkesfonden og består af korte faktatekster og store myldrebilleder af genkendelige trafiksituationer. Bagest i bogen er der en trafikquiz, hvor barnet kan tjekke sin viden om trafik, samt et sjovt trafikbrætspil.

Villads fra Valby er en helt almindelig dreng, der elsker at gå, cykle og køre på løbehjul. Men selvom Villads gerne vil gøre alting rigtigt, kan han nogen gange godt komme til at glemme nogle af de ting, man skal huske i trafikken.
For hvordan er det nu med det der med at se sig godt for? Og behøver man virkelig at høre efter, når de voksne siger, at man ikke skal øve sig i at drible, når man går på fortovet? Og hvorfor er det en god idé at stoppe op på cykelstien, når busserne holder ind ved stoppestedet?

Anne Sofie Hammer

Anne Sofie Hammer (f. 1972) er cand. mag. i dansk og pædagogik. Debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Anne Sofie bor ikke selv i Valby, men har dog tre børn, et vekslende antal undulater og en meget påtrængende hund.

Anne Sofie har altid skrevet, men debuterede sent, for nogen har brug for længere tilløb end andre. Hun er optaget af at skabe en realistisk og nutidig børnelitteratur, som kan tage konkurrencen op med den børnelitterære kanon og gribe børnene både om hjertet og om lattermusklerne. Når hun skriver højtlæsningsbøger har hun desuden meget fokus på “brugervenlighed": Bøgerne skal være mundrette og rare at læse højt, og der må gerne være et lille hint eller to til forældrene også, så de ikke falder i søvn. Og så kunne det jo være praktisk, hvis børn i flere forskellige aldre gad lytte med, så forældrene kunne slå to - eller tre - fluer med ét smæk. Udover bøgerne om Villads fra Valby har hun udgivet den letlæste ungdomsbog London Kalder (Zoom On, 2011) højtlæsningsbogen Paris Belinda Hansen (2014) og senest den humoristiske ungdomsbog Mig og Dylan Walker – eller historien om hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår (2016)

Dina Gellert

Dina Gellert (f.1961) arbejdede i mange år på animationsfilm i ind- og udland. Siden 1993 har hun været selvstændig illustrator og forfatter, primært på billedbøger, sangbøger og letlæsningsbøger, hvor hun udover at have illustreret bøgerne om Villads fra Valby også har illustreret bl.a. Bamse og Kylling, Kirsten Hammann Chokoladeeskapde, samt billedbøgerne om grisen Leopold.

Flere bøger om Villads fra Valby:

Der findes fire højtlæsningsbøger om Villads fra Valby, hvor vi hører om alle hans påfund i børnehavens storegruppe, om skolestarten i 0.V, om sommerferien inden han skal starte i 1. klasse og om den jul, hvor han beslutter sig for at finde ud af, om nisser virkelig findes. Derudover findes der også en række Læs Selv-bøger, hvor de små begynderlæsere og voksne kan hygge sig med at læse højt for hinanden.