Bag om

Det at være med til at skabe initiativer, der kan støtte op om børns trafikvaner herunder cykeltræning og ulykkesforebyggelse, er et ønske hos Børneulykkesfonden.
For at forebygge trafikulykker og i særlig grad de ofte meget alvorlige cykelulykker er der altså god grund til at tage fat i de bløde trafikanters, særligt cyklisternes, egen færdsel i trafikken gennem cykel- og trafiktræning. Ikke for at pådrage børnene ansvaret for forebyggelse af trafikulykker, men for at sætte ind med forbyggende initiativer så mange steder som muligt ud fra præmissen om jo større indsats på området desto bedre.

I 2014 kom 1780 børn i alderen 5-9 år ud for en trafikulykke.
En undersøgelse lavet af Børneulykkesfonden, baseret på svar fra 1000 forældre, viser at kun 45 % af børnene har et godt kendskab til trafikreglerne og hele 44 % af forældrene mener, at det er afgørende at institutionen eller indskolingen har fokus på trafiksikkerhed og læring om dette.
Har børnene helt styr på trafikreglerne, ved de hvad alle skiltene betyder, når de er på cyklen og kan de begå sig i trafikken, når de skal ud på cyklen?
Det er bare nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret ved at træne med læringskonceptet "Villads fra Valby – Sikker i trafikken".