Faldulykker og tunge møbler

Faldulykker kan fx være ulykker, hvor barnet triller ned fra puslebordet, fra sofaen eller læner sig for langt frem i skråstolen, så den vælter ned fra bordet. Det kan også være ulykker, hvor tunge møbler vælter ned over barnet. Ulykkerne sker ofte som følge af en dårligt udformet pusleplads eller manglende opsyn. De alvorligste faldulykker sker dog på trapper, ud af vinduer og fra altaner.

Læs mere om ulykker på trapper her.

Læs mere om ulykker ved døre, vinduer og altaner her.

Gode råd: Faldulykker
  • Sørg for at have skridsikre måtter og underlag på badeværelset, så barnet ikke glider.
  • Stil aldrig skråstolen på et bord. Barnet kan læne sig for langt frem og falde ned fra bordet.
  • Fjern siden på tremmesengen, når barnet selv kan klatre over.
  • Gå aldrig fra dit barn, når det ligger på puslebordet. Sørg for at have de nødvendige ting indenfor rækkevidde, eller tag dit barn med dig.

Tunge møbler

Tunge møbler, såsom reoler og skabe, kan forvolde stor skade, hvis de falder ned over et barn. Børn er nysgerrige, og du bør derfor sørge for, at tunge møbler er hæftet fast til væggene, hvis barnet skulle finde på at klatre i dem. Som udgangspunkt bør du altid bruge fastgørelsesbeslag, hvis det leveres med produktet eller nævnes i brugsanvisningen.

Guide: Sådan børnesikrer du tunge møbler

  • Gå rundt i hjemmet og tjek, hvilke møbler der umiddelbart kan vælte.
  • Du kan fx sætte dig på knæ foran en kommode og trække skufferne ud. På den måde får du en idé om, hvor let det er at vælte kommoden med en eller flere af skufferne åbne.
  • Når du har fundet alle de vakkelvorne reoler, skabe og kommoder, kan du skrue et par skruer igennem bagbeklædningen ind i rawlplugs i væggen.
SikkerHverdag

FREE
VIEW