Kampagnepakken 2018

Børneulykkesfonden har, i samarbejde med en pædagogisk konsulent, udarbejdet læringsmaterialer til Sikkerhedsugen, der sætter fokus på sikker adfærd i børnenes hverdag. Sikkerhedsugen består af forskellige sikkerhedstemaer, hvor I selv vælger hvilke temaer, der kunne være relevante for jer at sætte fokus på.

Uanset tema vil børnene blive udfordret med forskellige og sjove bevægelseslege, der stimulerer deres motoriske udvikling. Aktiviteterne tager udgangspunkt i situationer fra hverdagen, og børnene lærer at genkende og reagere hensigtsmæssigt i potentielt farlige situationer. Selvom det er alvorlige emner, er alle temaer understøttet af lege og aktiviteter – for det skal nemlig være sjovt at lære, også selvom det er et alvorligt emne.

Kampagnepakken består af:

Send en mail til buf@borneulykkesfonden.dk for at få tilsendt digitalt læringsmateriale inden for et eller flere sikkerhedstemaer. I kan dermed selv vælge, hvilke temaer I ønsker at sætte fokus på.

Som skole eller institution skal I blot afsætte tid til at sætte jer ind i konceptet samt afsætte timer til at afholde Sikkerhedsugen. Vi gør det så nemt som muligt for jer at deltage i Sikkerhedsugen, så I kun skal koncentrere jer om at have det sjovt med børnene.

Vi anbefaler, at I håndterer materialet således:

   • 1. Læs materialet igennem.
   • 2. Fortæl børnene om Sikkerhedsugen, og hvad der skal ske.
   • 3. Uddel forældrefolderne, så forældrene kan se, hvad der skal foregå (forældrefolderen kan downloades her).
   • 4. Afhold Sikkerhedsugen i uge 9.
   • 5. Udlever diplomer ud til børnene, når Sikkerhedsugen er slut (diplomer kan downloades her).

Pædagogisk materiale kan hentes her