Sikkerhedsugen

Med læringsmaterialet til Sikkerhedsugen, som er målrettet institutioner og indskolingen, sætter vi sammen fokus på forebyggelse af børneulykker og førstehjælp, hvis skaden er sket. Formålet er, at børnene på en aktiv, sjov og involverende måde bliver bevidste om, hvordan de i hverdagen kan blive gode til at passe på sig selv og hinanden. Sikkerhedsugen afholdes i uge 9 og er udviklet af Børneulykkesfonden.

Sikkerhedsugen 2022: Sikkerhed i Børnehøjde + Førstehjælp i Børnehøjde

Til Sikkerhedsugen 2022 har institutioner og indskolinger mulighed for at bestille kampagnepakken Sikkerhed i Børnehøjde + Førstehjælp i Børnehøjde.  Her er der fokus på en legende og aktiv tilgang til læring, der ruster pædagoger, lærere og børn til at forebygge ulykker i daginstitutionen og skolen. I materialet arbejdes der med både fysiske og sociale forhold, der potentielt kan lede til ulykker. Målet er, at børnene bliver bedre til at genkende situationer og adfærd i hverdagen, hvor det er godt at være opmærksom, eller hvor der på anden måde gælder særlige forholdsregler – eksempelvis ved færden i trafikken, en tur i skoven eller i forhold til aktiviteter og leg på stuen og i skolegården. Derudover sættes der fokus på at børnene kan blive fortrolige med situationen, som kan opstå, hvis uheldet er ude og der er behov for førstehjælp.

Bestil kampagnepakken 2022 her

Ekstra materiale til ugen

Som en del af materialet kan du downloade plakater, forælderfoldere, diplomer og en pædagogisk vejledning. Dette materiale kan du også finde ved at klikke her.

Andre kampagnepakker

Husk også, at det er muligt at bestille Sikkerhedsugens kampagnepakke fra 2021, 2019 og 2017. Psst... de kan også anvendes uden for uge 9. Læs mere her.