Sikkerhed på nettet med Anders And

Det er ikke en hemmelighed at børn og unge i dag benytter nettet i en meget tidlig alder, og derfor skal forældre, lærere og andre voksne også lære dem, hvordan man skal opføre sig på nettet, hvad man deler, hvad man skal være opmærksom på osv. Kampagnen ”Sikkerhed på nettet med Anders And” er udarbejdet af Egmont Publishing og Børneulykkesfonden for at lære børn og unge om sikkerhed på nettet, som sker igennem sjove lege og læringsmaterialer. Sammen med Anders And kan børn og voksne udforske og løse opgaver for at lære om en tryg og spændende digital hverdag.

Ved at bruge en kendt figur som Anders And, som både børn og voksne kender til, vil det skabe en dialog. For når børn og voksne læser hæftet sammen, åbner det muligheder for at tale om nye emner, man måske ikke har fået snakket med sine børn om før, eller spørgsmål børnene aldrig har fået stillet. Derudover vil der være en masse sjove gåder og opgaver, som kan løses i hæftet.

Den digitale verden er kommet for at blive, og derfor skal vores børn også rustes godt på så de kan være trygge når de surfer rundt på nettet.

Anders And-bladet, aktiviteterne og opgaverne kan downloades her