Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2019

Forældre glemmer vigtig del af trafiktræning - 07-01-2019

Kun hver femte forælder til børn i alderen 3-5 år har lært deres barn, hvad bilernes forskellige signaler betyder. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Børneulykkesfonden.

Pressemeddelelse vedr. dødsfald på Kilimanjaro - 21-01-2019

Få børnene sikkert ned ad pisten - 21-01-2019

Skisæsonen er for alvor skudt i gang, og mange danske børn og voksne suser ned ad pisterne i disse dage. Tal fra SOS International viser dog, at hele 22 % af de skiskader, som alarmcentralen modtog sidste sæson, drejede sig om skader på børn. Derfor giver Børneulykkesfonden og SOS International nu gode råd til, hvordan I får en sikker skiferie.

Gode råd til en sikker fastelavn - 12-02-2019

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og det er noget mange børn ser frem til. Der kan dog opstå nogle uforudsete farer under fastelavnen. For at undgå dette giver Børneulykkesfonden nogle gode råd til, hvordan børnefamilier kommer sikkert gennem højtiden.

Flere børn skal gå eller cykle til skole og institution - 28-02-2019

En ny undersøgelse svarer næsten halvdelen af de adspurgte forældre med børn i alderen 3-5 år, at de kører deres barn til og fra skole/institution. I uge 11 og 12 inviterer Børneulykkesfonden og Nickleodeon danske børn og deres forældre til at parkere bilen derhjemme og i stedet gå eller cykle til skole/institution. Skoler fra hele Danmark deltager i kampagnen.

Sådan undgår du børneulykker på trampolinen - 27-03-2019

60 % af børnefamilierne lader trampolinen stå ude året rundt, og hver fjerde tjekker kun trampolinens stand hvert andet år eller sjældnere. Det og forkert hoppeadfærd giver risiko for ulykker. 10-årige Frida er et af de mange børn, som er kommet til skade på trampolinen.

Forældre glemmer at beskytte deres børn mod solen - 29-03-2019

En ny undersøgelse viser, at forældre ofte glemmer solcremen eller springer den over. Det er blandt andet manglende viden og travlhed, der er årsagen til dette. Solkampagnen SolSikker fra Børneulykkesfonden og Derma skal hjælpe børn, forældre og institutioner med at huske solbeskyttelsen både i foråret og om sommeren.

Nominér din Bedste til Årets Superbedste 2019 - 01-04-2019

For fjerde år i træk sættes jagten ind på en bedsteforælder, der fortjener titlen som Årets Superbedste. Den eftertragtede pris går til en bedsteforælder, der har et helt særligt forhold til sine børnebørn. Kåringen finder sted d. 18. maj på plænen i Tivoli.

maj

Danskerne glemmer cykelhjelmen - 28-05-2019

En cykelhjelm forbedrer cykelsikkerheden betydeligt. Det er de fleste næppe i tvivl om. Alligevel bruger alt for få danskere cykelhjelm, når de suser afsted på cyklen. Det vil Børneulykkesfonden og cykelhjelmsproducenten ABUS gøre noget ved.

Alt for få småbørnsforældre børnesikrer hjemmet - 18-06-2019

Hjemmet er det sted, hvor både børn og forældre skal føle sig sikre og trygge. Desværre viser en ny undersøgelse, at danske småbørnsforældre alt for ofte glemmer at børnesikre hjemmet. Og det er rigtig ærgerligt, for hjemmet er faktisk det sted, hvor børn oftest kommer ud for en ulykke.

Grøn mand gå, rød mand stå: Gør dit barn trafiksikker til skolestart - 09-08-2019

Det kan være en stor mundfuld for små, nye trafikanter at lære at læse trafikken rigtigt, men med lidt øvelse kan du hjælpe dit barn godt på vej. Børneulykkesfonden guider til den bedste og sikreste skolestart.

I denne uge: 2700 børn tumler sig til bedre motorik - 19-08-2019

I uge 34 og 35 skal næsten 2700 børn fra 230 dagplejere og vuggestuer udforske deres krop og sanser. De er nemlig med i kampagnen ”Hej skal vi tumle?”, som har til formål at skabe fokus på helt små børns motorik.

Giv cykelhjelmen et sikkerhedstjek - 02-09-2019

En cykelhjelm forbedrer cykelsikkerheden betydeligt. Det er de fleste næppe i tvivl om. Men det er ikke nok at køre med cykelhjelm, hvis den ikke bliver brugt rigtigt. Konsekvensen er nemlig, at sikkerheden falder betydeligt. Børneulykkesfonden guider til korrekt brug af cykelhjelmen.

Støt os Følg os