Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Birthe er Danmarks bedste bedste

Udgivet:

D. 27. maj blev Årets Superbedste kåret – en pris, der hylder bedsteforældres betydning for de mange børnefamilier i Danmark. Hæderen gik til Birthe Lodberg, 59 år og fra Esbjerg, fordi hun trods egne, psykiske problemstillinger er der for sine tre børnebørn – lige fra at jage monstre under sengen, lave øllebrød og være der, når det virkelig gælder. Foruden æren vandt Birthe en flot statuette og to cykler fra HF Christiansen – en til hende selv og en til et af børnebørnene.

”Hun er gødningen, der får os til at gro”. Sådan skrev de tre børnebørn Dora på 8 år, Agnes på 6 år og Edvin på 2,5 år, da de tidligere på året indstillede deres mormor til den flotte pris Årets Superbedste. Hos børnenes mormor, Birthe Lodberg, er døren altid åben, og hun har endda indrettet lejlighedens største værelse til dem. På trods af at Birthe bor i en anden by, er hun en aktiv del af børnebørnenes liv og hjælper med at få hverdagen til at hænge sammen. Hun bidrager med alt lige fra at lege og hygge til at hente og deltage i lillebrors psykolog- og udviklingssamtaler, grundet problemstillinger fra hans for tidlige ankomst til verden. Dette trods egne fysiske skavanker og psykiske problemstillinger. Børnebørnene beskriver deres mormor som varm, kærlig, selvopofrende og skriver sådan i indstillingen:   

 […] hun har ikke kun hjulpet vores mor i tykt og tyndt og stået vagt, når vi var bange, hun har også jagtet monstre under vores seng, lavet 100-vis af liter øllebrød og på trods af en social forbi, har hun valgt livet og os frem for angsten,” skriver børnebørnene med hjælp fra deres mor i forbindelse med indstillingen. 

Derfor har Dora, Agnes og Edvin indstillet deres Bedste til titlen som Årets Superbedste. En særlig titel, der gives til en bedsteforælder, der har et helt unikt forhold til sine børnebørn, og som bidrager med overskud, tryghed og meget mere.

Prisen for Årets Superbedste blev overrakt af familievejleder Lola Jensen, der selv er bedsteforælder.  

”Birthe vandt prisen, fordi hun på trods af mange udfordringer kommer op på hesten igen og hiver sin familie med op, også når de har stået med flere ekstra udfordringer. Det er så tydeligt i børnebørnenes fortælling om deres mormor, at hun viser dem ’det kan vi godt selv, det må vi prøve at få til at lykkes’, og det er en tilgang til hverdagen, der sætter spor for børnebørnene langt op i voksenlivet. De står tydeligvis stærkt sammen som familie, og Birthe er der rigtig meget for dem,” udtaler Lola Jensen i forbindelse med kåringen af Årets Superbedste.

Selve kåringen af Årets Superbedste blev afholdt d. 27. maj i Tivoli som en del af Bedstedag, hvor de tre finalister til prisen var inviteret sammen med deres familier. Udover at få titlen som Årets Superbedste har Birthe og de tre børnebørn vundet to Winther-cykler fra HF Christiansen og et ”Årets Superbedste”-trofæ. Selv var Birthe rørt over den flotte titel:

”Jeg blev virkelig overrasket, og er rigtig stolt over, at det blev mig. Mine børnebørn er altid så glade, og kærligheden strømmer lige ind,” fortæller Birthe Lodberg.

Andenpladsen: Andenpladsen til Årets Superbedste 2018 gik til bedstemor og bedstefar Holmer, som var nomineret af deres 7 børnebørn. Parret fik prisen grundet deres evne til at skabe unikke familietraditioner og samle familien på tværs.

Tredjepladsen: Tredjepladsen til Årets Superbedste 2018 gik til Jørgen Engel, som er morfar til de to tvillinger Sally og Magnus på 1½ år. Jørgen fik prisen, fordi han med energi, kærlighed og overskud hjælper med både bleskift, frokost, leg og har et unikt forhold til sine børnebørn.

Pressekontakt

Pressehenvendelser rettes til Marie Bødtker

E-mail: marie@borneulykkesfonden.dk
Telefon: 30 37 85 10

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut - hele døgnet.

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. 

European Child Safety Alliance

På europæisk plan repræsenterer Børneulykkesfonden Danmark i det europæiske råd for børnesikkerhed, European Child Safety Alliance, hvor 30 lande arbejder tæt sammen for at sikre børn den mulige sikkerhed på tværs af landegrænser.

Læs mere her

Støt os Følg os