Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Giv trampolinen et tjek: Børnene risikerer at komme til skade

Udgivet:

Foråret pibler så småt frem, og det samme gør trampolinerne i mange familiers haver. Det er vigtigt at huske at give trampolinen et sikkerhedstjek. Desværre glemmer hver fjerde familie at tjekke den jævnligt, og det giver risiko for ulykker.

Påsken står for døren. Det betyder, at mange danske børnefamilier gør haven forårsklar. Men en lang vinter med kraftig blæst og frost sætter ikke kun sit præg på blomsterbedene. Også havetrampolinen har brug for en opfriskning efter vinterdvalen.

En undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mere end 50 procent af forældrene lader trampolinen stå uden for året rundt. Netop derfor har trampolinen brug for en kærlig hånd, før de små poder går i gang med hopperiet, så man undgår ulykker.

Desværre tjekker hver fjerde familie trampolinen sjældnere end en gang om året – eller også tjekker de den slet ikke.

”Trampolinen er et fantastisk redskab til at få børn i bevægelse, men det er vigtigt at forholdene på og omkring trampolinen er i orden. Vi skal undgå de slemme ulykker, som blandt andet skyldes en beskadiget trampolin. Følg derfor guiden til et sikkerhedstjek og lær børnene de fem trampolinråd at kende,” siger Generalsekretær for Børneulykkesfonden, Henriette Madsen. 

Tjek trampolinen flere gange

En god tommelfingerregel er at give trampolinen et grundigt tjek, før den tages i brug efter vinteren, og at man derefter tjekker den med et par måneders mellemrum i løbet af sæsonen.

”Det er også vigtigt at huske at sikre trampolinen, hvis det bliver stormvejr i løbet af sæsonen, så den ikke flyver væk og gør skade på personer eller ejendom. Man kan med fordel også tjekke skruer, kantpuder, samlinger og så videre på trampolinen efter stormvejr,” siger kontorchef for Center for Markedsovervågning hos Sikkerhedsstyrelsen, Nicoline Zederkof Jensen.

Det er ligeledes en god ide at sørge for, at trampolinen står på et jævnt og vandret underlag, hvis trampolinen ikke er gravet ned i jorden.

  • Sørg for, at skruer og kantpuden er sikkert monteret.
  • Tjek, at samlingerne og benene sidder ordentligt fast.
  • Skift rustne fjedre.
  • Tjek, at dugen er uden huller og revner.
  • Tjek trampolinens omgivelser. Er der god plads over og rundt om trampolinen?
  • Undersøg, om underlaget er jævnt og blødt, fx græs.

1.     Hop altid én ad gangen

2.     Brug sikkerhedsnettet

3.     Slå aldrig saltomortaler

4.     Børn under seks år skal have en voksen med ved trampolinen

5.     Husk jævnligt at give trampolinen et sikkerhedstjek

Marie Bødtker
PR- og Kommunikationsansvarlig hos Børneulykkesfonden
Telefon: 30 37 85 10
Email: marie@borneulykkesfonden.dk

Helen Amundsen
Forbrugerrådet Tænk
Telefon: 27157431 / 77417732
Email: ha@fbr.dk

Ninna Andreasen
Pressekonsulent hos Sikkerhedsstyrelsen
Telefon: 25 43 16 78
Email: nia@sik.dk

Pressekontakt

Pressehenvendelser rettes til Marie Bødtker

E-mail: marie@borneulykkesfonden.dk
Telefon: 30 37 85 10

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut - hele døgnet.

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. 

European Child Safety Alliance

På europæisk plan repræsenterer Børneulykkesfonden Danmark i det europæiske råd for børnesikkerhed, European Child Safety Alliance, hvor 30 lande arbejder tæt sammen for at sikre børn den mulige sikkerhed på tværs af landegrænser.

Læs mere her

Støt os Følg os