Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2018

Bjergbestigere giver børnetøj nyt liv i Afrika - 11-01-2018

Som en del af velgørenhedsprojektet Climb for Charity uddeler 31 danskere børnetøj til et børnehjem i Tanzania. Børneulykkesfonden og virksomheden Kabooki® er nemlig gået sammen om at dele 2. sorteringsvarer fra LEGO® Wear ud til børnene.  

Gode råd til en sikker skiferie for børn - 18-01-2018

Sneklædt landskab, susen ned ad pisterne og røde kinder – skisæsonen er skudt i gang, og snart drager mange børnefamilier afsted på den årlige skiferie. Men det er også her, hvor mange børn hvert år kommer til skade. Børneulykkesfonden og SOS International giver dig gode råd til, hvordan du får en sikker skiferie.

Børneulykkesfonden og ABUS samarbejder om bedre cykelsikkerhed - 15-02-2018

Børneulykkesfonden og cykelhjelmproducenten ABUS indgår et samarbejde om kampagnen #sikkercykelby, der har til formål at gøre cykelturen mere sikker for både børn og voksne med en særlig sikkercykelby-hjelm. For hver solgt cykelhjelm donerer ABUS 40 kr. til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.

Mere end 10.000 børn leger sig sikre i Sikkerhedsugen - 26-02-2018

Uge 9 står i sikkerhedens tegn landet over, når 233 skoler og institutioner deltager i Børneulykkesfondens Sikkerhedsuge. Via aktiviteter og bevægelse leger børnene sig til læring om, hvordan de passer på sig selv og hinanden.

Giv trampolinen et tjek: Børnene risikerer at komme til skade - 22-03-2018

Foråret pibler så småt frem, og det samme gør trampolinerne i mange familiers haver. Det er vigtigt at huske at give trampolinen et sikkerhedstjek. Desværre glemmer hver fjerde familie at tjekke den jævnligt, og det giver risiko for ulykker.

Ny app: Børn skal spille sig til at lære førstehjælp - 27-03-2018

Med en ny app kan børn allerede fra en tidlig alder lære om førstehjælp. Pædagoger og forældre kan samtidig bruge app’en til at tale om førstehjælp med børnene.

Nominér din Bedste til Årets Superbedste 2018 - 03-04-2018

For tredje år i træk sættes jagten ind på en bedsteforælder, der fortjener titlen som Årets Superbedste. Den eftertragtede pris går til en bedsteforælder, der har et helt særligt forhold til sine børnebørn.

Hver anden småbørnsforælder bruger for lidt solcreme - 16-04-2018

Solcreme virker kun, som det skal, hvis der smøres med den anbefalede mængde. Men alli-gevel viser en ny undersøgelse, at kun 54 % af forældre med børn i institutionsalderen smø-rer deres børn med nok solcreme. Samtidig glemmer hver fjerde forælder jævnligt at ind-smøre deres barn.

Danser Michael Olesen bliver ambassadør for Legeheltene - 24-04-2018

Michael Olesen kan nu kalde sig ambassadør for initiativet Legeheltene, som Børneulykkesfonden står bag. Med den nye titel skal han være med til at skabe opmærksomhed omkring Legeheltenes arbejde og vigtigheden af, at børn bevæger sig, når de er indlagt.

maj

Smil og løb: Deltag i Hernings gladeste løbsfest - 18-05-2018

Gode familieoplevelser, masser af løbeglæde og store smil er hovedingredienserne, når Keep Smiling Family Run afholdes i Herning d. 7. juni. Overskuddet fra løbet går ubeskåret til, at lokalområdet kan få en ”Legehelt”, som skal skabe mere aktiv leg og bevægelse for de børn, der er indlagt på hospitalet.

Triatlon og Duatlon skal indsamle midler til indlagte børn - 23-05-2018

Når 1300 voksne og 150 børn dyster i triatlon og duatlon til Garmin Challenge Herning har de muligheden for samtidig at indsamle midler til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene.

Birthe er Danmarks bedste bedste - 27-05-2018

D. 27. maj blev Årets Superbedste kåret – en pris, der hylder bedsteforældres betydning for de mange børnefamilier i Danmark. Hæderen gik til Birthe Lodberg, 59 år og fra Esbjerg, fordi hun trods egne, psykiske problemstillinger er der for sine tre børnebørn – lige fra at jage monstre under sengen, lave øllebrød og være der, når det virkelig gælder. Foruden æren vandt Birthe en flot statuette og to cykler fra HF Christiansen – en til hende selv og en til et af børnebørnene.

Klar, parat, start! KMD IRONKIDS kommer til Helsingør - 04-06-2018

Lad børnene prøve kræfter med et vaskeægte KMD IRONKIDS-løb, og se dem stråle, når de krydser målstregen og får en medalje om halsen. KMD, IRONMAN Danmark og Børneulykkesfonden inviterer til en sjov og aktiv dag for hele familien i Helsingør den 16. juni.

Rød, gul, grøn: Er dit barn trafikklar? - 12-06-2018

Knap hver fjerde forælder med børn i alderen 3-5 år har ikke lært deres barn om helt grundlæggende regler, som betydningen af rød mand og grøn mand, når man færdes som fodgænger i trafikken. Det viser en undersøgelse af Epinion for Børneulykkesfonden.

Nu skal børn svømme som fisk - 21-06-2018

31 % af børn mellem 6 og 10 år kan ikke svømme, selvom 94 % af forældrene mener, det vigtigt, at de kan, viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden. Samme undersøgelse viser, at 4 ud af 10 børn i aldersgruppen ikke har gået til svømning. Nu skal et nyt initiativ få børnene til at svømme og plaske som fisk i vandet.

I denne uge: 2000 børnehavebørn cykler sig til bedre motorik - 04-09-2018

I de kommende to uger er der fokus på cykelsjov, bevægelse og motorik, når Børneulykkesfonden for første gang nogensinde afholder cykelugen ”Hej skal vi cykle?”. Ugen skal gøre de små sikrere på de to hjul og stimulere deres motorik, fordi for mange børn i Danmark har sansemotoriske vanskeligheder.

3 ud af 5 pædagoger efterspørger flere redskaber til bevægelse - 08-10-2018

Mange pædagoger ønsker ideer og redskaber til at få mere bevægelse ind i daginstitutionerne. Derfor sætter Børneulykkesfonden, DGI og bObles igen i år fokus på leg og bevægelse, når flere end 15.000 børn fra 431 institutioner fra hele landet deltager i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” i uge 41.

Færre børn går med reflekser - 21-10-2018

Antallet af børn, der bruger reflekser, er faldet. Det viser en undersøgelse udarbejdet i forbindelse med Årets Refleksdag, hvor Codan og Børneulykkesfonden deler reflekser ud i Danmark.

Velgørenhed: Kendte designer tumlemøbler for at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål - 20-11-2018

9 kendte personer, kunstnere og designere er gået sammen om at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål. De har hver især fået frie tøjler til at skabe deres eget unikke design af en bObles Tumleplanet med udgangspunkt i de 17 verdensmål. Overskuddet går til Børneulykkesfonden og initiativet Legeheltene, der skaber leg og bevægelse for indlagte børn.

En brandsikker jul er en brandgod jul - 26-11-2018

Juledekorationer, adventskranse og kalenderlys er noget af det, der hører julen til. Men med julelys og julehygge, hører også risikoen for at brandvæsenet aflægger dig et visit. Ny undersøgelse viser, at mange forældre stiller levende lys inden for små børns rækkevidde. Derfor sætter Børneulykkesfonden fokus på brandsikkerhed og giver seks gode råd til en brandsikker jul.

Børn fra hele landet leger sig til læring om FN’s 17 verdensmål - 05-12-2018

Hop de 17 verdensmål, spor det hemmelige håndtryk og saml alle frugterne i frugtplantagen. De opgaver får end 2400 børn fra knap 70 børnehaver og skoler, når de er med i kampagnen ”Hej skal vi lære?”, som Børneulykkesfonden, DGI og bObles står bag.

Færre fyrværkeriulykker blandt børn og unge - 19-12-2018

Sidste nytår kom 65 børn under 15 år til skade med fyrværkeri. Det er 25 % færre end året før. Der er dog stadig plads til forbedring. Det viser nye tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital, der siden 1995 har registreret fyrværkeriulykker fordelt over hele landet.

Støt os Følg os