Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2017

Lær børnene færdselsregler på pisten og undgå skiskader - 03-02-2017

Børns fysik kan klare mere end deres forældres, når de står på ski, men alligevel får de 11 til 20-årige danske skiløbere stort set lige så mange skiskader som de 41 til 50-årige. Påvirkning af børnenes adfærd på pisten kan sænke skadeantallet, vurderer cheflæge.

Ny sikkerhedsportal skal forebygge børneulykker - 12-02-2017

Alt for mange forældre har svært ved at orientere sig i informationer, lovgivninger og anbefalinger vedr. børns sikkerhed, viser en ny undersøgelse. Det skal en ny sikkerhedsportal, udviklet af Børneulykkesfonden, nu hjælpe dem med.

Sikkerhedsugen: Knapt 9000 børn leger sig til gode sikkerhedsvaner - 26-02-2017

Hver fjerde ulykke blandt 0-9 årige sker i skoler og institutioner, viser en ny undersøgelse. I uge 9 afholdes Sikkerhedsugen for allerførste gang, hvor 182 skoler og institutioner er klar til lære om sikkerhed gennem leg og aktiviteter.

Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn - 13-03-2017

Børneulykkesfonden og Falck uddeler igen i år ”Den Gyldne Sofus” til et barn, der har udvist et særligt mod. Du kan hjælp med at finde vinderen i 2017.

Radiovært Maria Josefine ’JoJo’ Madsen er ny ambassadør i Børneulykkesfonden - 23-03-2017

GO’NOVA-værten JoJo er Børneulykkesfondens nyeste ambassadør. Med denne titel skal hun fremadrettet være med til at sætte fokus på børnesikkerheden i Danmark og øge opmærksomheden om Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.

Ny trafikklub skal give børn gode trafikvaner - 06-04-2017

En ny undersøgelse blandt 425 børnehavebørn viser, at kun halvdelen af børnene har talt om trafikregler i hhv. børnehaven eller derhjemme. Nu skal en ny trafikklub sætte skub i trafiklæringen hos de 3-6-årige.

Over 10.000 børn holder aktiv Bedstedag - 19-04-2017

I løbet af det seneste år har tusindvis af børnehavebørn fra 178 institutioner landet over afholdt en aktiv Bedstedag, hvor børn og bedsteforældre leger og bevæger sig sammen. Den aktive Bedstedag har til formål at inspirere til mere fysisk aktivitet på tværs af generationer.

Nyt initiativ skal få indlagte børn til at bevæge sig - 26-04-2017

69 procent af de indlagte børn på danske hospitaler vil gerne være mere fysisk aktive. Det viser en igangværende undersøgelse foretaget af Børneulykkesfonden. Ofte bærer børne-nes indlæggelser præg af stor inaktivitet, på trods af at bevægelse er vigtigt for børns fysi-ske og mentale tilstand – også når de er indlagte. Derfor lanceres nu det nye initiativ Lege-heltene, der skal gøre børns tid på hospitalet mere aktiv.

maj

Trafikhelte søges - 01-05-2017

Som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde uddeles prisen Årets Trafikhelt til et barn, der har gjort en heltemodig indsats for andre i trafikken. Der åbnes for at nomineringer den 5. maj.

1081 dagplejere og vuggestuer siger: ”Hej skal vi tumle?” - 02-05-2017

Mere end 14.000 børn deltager i bevægelsesugen ”Hej skal vi tumle?”, som afholdes i uge 18 og 19 i forbindelse med Dagplejens dag. Målet er at skabe fokus på børns motorik, for stadig flere børn har motoriske vanskeligheder.

Forældre mangler viden om solbeskyttelse - 04-05-2017

Ny undersøgelse viser, at nogle forældre undlader at smøre børnene ind i solcreme, inden de afleverer dem i daginstitutionen grundet manglende viden om solbeskyttelse. Særligt gråvejr, lave temperaturer og uklarhed om aftalen med daginstitutionen omkring påsmøring af solcreme – hvem gør hvad – kan betyde, at børnene ikke er tilstrækkeligt beskyttede mod solens stærke stråler.

Tusindvis af børn kommer hvert år til skade på trampolinen - 05-05-2017

Mange havetrampoliner er allerede kommet på græs – eller står klar i skuret til at komme det. Desværre betyder det også, at skadestuerne kan forvente mange brækkede børnelemmer. Derfor er kampagnen ”Hop med hovedet” klar med gode råd til en sikker sæson for trampolinhop.

10-årig dreng redder sin ven og hædres med Den Gyldne Sofus - 20-05-2017

Carl Emil Smith fik hurtigt reddet sin ven op fra den iskolde sø ved Børkop Mølle, som han i vinters var faldet i. For denne indsats modtager han Den Gyldne Sofus.

Forebyg drukneulykker blandt børn: Husk de otte baderåd - 27-06-2017

I år er flere børn på tragisk vis omkommet som følge af en drukneulykke. Det er flere end de foregående to år, hvor ingen børn mistede livet pga. drukning, viser tal fra Rådet for Større Badesikkerhed. Husk opmærksomheden på børnene, og følg de otte baderåd, lyder budskabet fra Børneulykkesfonden og Rådet for Større Badesikkerhed.

Kender du Danmarks Superbedste? - 17-07-2017

For andet år i træk sættes jagten ind på en helt særlig Bedste, der fortjener titlen som Danmarks Superbedste. Den eftertragtede titel går til en bedsteforælder, der har et særligt forhold til sine børnebørn, og som samtidig motiverer sine børnebørn til en mere aktiv hverdag.

9-årige Jonas kåret som Årets Trafikhelt 2017 - 07-08-2017

Jonas Gotthardsen fra Janderup er en af hverdagens helte, og han modtog prisen som Årets Trafikhelt 2017 ved et arrangement på Egeskov Slot lørdag den 5. august.

Undersøgelse: nyt Børnepanel kortlægger børns viden om sikkerhed - 29-08-2017

Nu er det muligt at få indblik i børnehavebørns sikkerhedsvaner. En ny rapport belyser 425 børnehavebørns viden og adfærdsmønstre indenfor områderne trafik, brand og førstehjælp.

Bjergbestigning til fordel for Børneulykkesfonden - 13-09-2017

I dag drager en gruppe danskere afsted for at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, som en del af initiativet Climb for Charity. Formålet er at samle midler ind til Børneulykkesfonden og projektet Legeheltene, der skal gøre indlagte børns tid på hospitalet mere aktiv.

Stormvarsling: Pas på flyvende trampoliner - 13-09-2017

Vejrmeldingen lover vindstød af stormstyrke og kuling. Det betyder, at trampolinerne i de danske haver kan få sig en flyvetur. Hver fjerde børnefamilie med en havetrampolin hverken pakker trampolinen ned eller fastgør den, viser en rundspørge.

Her er Danmarks bedste bedste - 16-09-2017

I dag blev Danmarks Superbedste kåret – en pris, der sætter fokus på bedsteforældres betydning for de mange børnefamilier i Danmark. Hæderen gik til Marianne Deis Nielsen, 64 år og fra Sengeløse, fordi hun altid er der for familien og har overskud til både leg, pasning og ferier med børnebørnene trods en uhelbredelig kræftdiagnose, som tærer på kræfterne.

Ny app: Lommerne fulde af gode råd om børnesikkerhed - 22-09-2017

Sikkerhedsportalen SikkerHverdag.dk lanceres nu som app, så forældre og fagpersoner fremover har adgang til viden og råd om børnesikkerhed direkte fra mobilen.

Pædagoger efterspørger mere bevægelse i daginstitutionerne - 09-10-2017

En undersøgelse viser, at 3 ud af 5 pædagoger efterspørger større fokus på fysisk aktivitet i daginstitutioner. Derfor sættes der igen i år fokus på leg og bevægelse, når mere end 32.000 børn fra mere end 1000 institutioner og dagplejere landet over deltager i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?”.

Trendy reflekskollektion skal gøre de unge løbere mere sikre i trafikken - 18-10-2017

Særligt de unge dropper reflekserne – bl.a. fordi de glemmer det, og fordi reflekserne ikke passer til tøjet, viser en ny undersøgelse. Derfor skal en ny refleks-løbekollektion, udviklet til fordel for Børneulykkesfonden, nu gøre de unge løbere mere synlige i mørket.

Årets Refleksdag 2017: Uret tilbage og reflekserne frem - 26-10-2017

Når vi stiller urene om til vintertid om lidt, er det også tid til at tage reflekserne frem. Ifølge en ny undersøgelse lader over halvdelen af danskerne dog reflekserne blive hjemme, når de går ud i mørket. Årets Refleksdag den 26. oktober er derfor en god mulighed for at friske hukommelsen op.

Børneulykkesfonden guider dig til en sikker halloween - 27-10-2017

På tirsdag d. 31. oktober er det halloween, og der begiver en masse af landets børn sig ud i uhyggelige kostumer for at samle slik. Følg de fem råd fra Børneulykkesfonden, der guider børn og forældre til en halloween uden ulykker, så familierne blot skal fokusere på at have en (u)hyggelig aften.

Har du husket at skifte til vinterdæk? - 14-11-2017

Vinteren står lige for døren. Er det mon nu, vinterdækkene skal på? En rundspørge viser, at en ud af fire danskere ikke ved, hvornår det er tid til at skifte fra sommer- til vinterdæk. Det er især de yngre danskere, der er i tvivl om det rette tidspunkt for dækskifte. Det handler om tallet syv, lyder det fra dækgigant, der slår fast, at vinterdæk stadig er vigtige på trods af de milde danske vintre.

Bogstaver og bevægelse: Alfabetet leges ind i ny kampagne - 15-11-2017

Hver tredje forælder med børn i alderen 3-10 år efterspørger, at bevægelse og læring kobles tættere sammen i skolen og institutionen. Derfor skal en ny kampagne ’Hej skal vi lære?’ give lærere og pædagoger redskaber og materialer til at tænke læring og bevægelse sammen. Kampagnen skydes i gang med en bevægelsesdag torsdag d. 16. november, hvor omkring 2500 børn deltager.

Gode råd til en brandsikker jul for de små - 29-11-2017

Juledekorationer, levende lys på træet og brunkager i ovnen er alt sammen noget af det bedste ved julen. Men det betyder også, at du har højere risiko for at få besøg af brandvæsenet. En undersøgelse viser, at 3 ud af 5 småbørnsforældre stiller julepynt med levende lys inden for børns rækkevidde, og kun hver fjerde familie kontrollerer ofte nok, om røgalarmen virker. Derfor giver Børneulykkesfonden seks gode råd til en brandsikker jul for de danske børnefamilier.

Hver tredje fyrværkeriulykke rammer et barn - 27-12-2017

Sidste nytår kom 88 børn under 15 år til skade med fyrværkeri. Det betyder, at børn udgjorde 33 % af alle ulykkerne seneste nytårsdøgn. Mange af børneulykkerne sker i dagtimerne den 1. januar, viser den årlige opgørelse fra Ulykkes Analyse Gruppen. Følg de fem fyrværkeriråd, og husk dialogen med børnene, lyder rådet fra Børneulykkesfonden.

Støt os Følg os