Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2016

Hver femte skiskade rammer et barn - 09-02-2016

Skisæsonen er for alvor i gang, og derfor suser mange danske børn og voksne i disse dage ned af pisterne på ski og snowboard. Men tal fra SOS International viser, at 18 % af de skiskader, som alarmcentralen modtog sidste sæson, drejede sig om skader på børn fra 0-15 år. Derfor giver Børneulykkesfonden nu gode råd til, hvordan forældre kan forebygge skiskader for deres børn.

Manu bliver ambassadør for Børneulykkesfonden - 07-03-2016

Børnebogsforfatter og tidligere børneminister Manu Sareen bliver ny ambassadør i Børneulykkesfonden. Her skal han være med til at udbrede kendskabet til fonden og sætte børns sikkerhed på den offentlige dagsorden.

Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn - 11-03-2016

Børneulykkesfonden og Falck uddeler igen i år ”Den Gyldne Sofus” til et barn, der har udvist et særligt mod. Måske kender du vinderen i 2016.

Forældre efterspørger trafikundervisning i institutioner og skoler - 21-03-2016

En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af Børneulykkesfonden, viser, at fire ud af fem (78 pct.) adspurgte forældre med børn mellem 6-9 år mener, at de ansvarlige voksne i barnets institution skal undervise børnene i trafikregler og trafiksikkerhed. Derfor har Børneulykkesfonden, i samarbejde med forlaget Høst og Søn, udviklet læringskonceptet ’Villads fra Valby – Sikker i trafikken’, som har til formål at gøre flere børn i stand til at agere sikkert i trafikken.

Flere børn kommer til skade på trampolinen - 21-03-2016

Påsken står for døren, de små forårsblomster titter frem i græsplænen og hos mange børnefamilier er de store havetrampoliner kommet frem fra skuret. Men trampolinerne kan medføre alvorlige ulykker, hvis de bliver brugt forkert.

Joey Moe er ny ambassadør for Børneulykkesfonden - 05-04-2016

Musiker Joey Moe er det seneste skud på stammen af ambassadører for Børneulykkesfonden. Her skal han være med til at skabe synlighed omkring organisations initiativer, samt indsamle midler til fordel for nye projekter.

Pia Allerslev bliver ny ambassadør for Børneulykkesfonden - 14-04-2016

Pia Allerslev, børne – og ungdomsborgmester i København, er ny ambassadør for Børneulykkesfonden. Her skal hun være med til at sætte børns sikkerhed på den offentlige dagsorden og støtte Børneulykkesfondens arbejde for at gøre Danmark til det førende land inden for børnesikkerhed.

Pas på forårssolen: Forældre glemmer solcremen - 20-04-2016

Forårssolen skinner, så husk skygge, solhat og solcreme. Ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at forældre ofte glemmer børnenes solcreme i hverdagen. Kampagnen SolSikker fra Børneulykkesfonden og Derma skal hjælpe børn, forældre og institutioner med at huske solbeskyttelsen både i foråret og om sommeren.

Trafikhelte søges - 26-04-2016

Som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde uddeles prisen Årets Trafikhelt til et barn, som har gjort en forskel for andre i trafikken. Der åbnes op for at indsende nomineringer til Trafikhelte d. 25. april, hvor årets lancering af Trafiksikkerhed i Øjenhøjde også sker.

maj

Ny kampagne skal sætte fokus på motorik blandt 1-3-årige - 04-05-2016

Som noget helt nyt lancerer Børneulykkesfonden, FOA, DGI og bObles kampagnen ”Hej skal vi tumle?”. Kampagnen udspringer af en stigende efterspørgsel fra dagplejere og vuggestuer om at udvikle en bevægelsespakke målrettet børn i alderen 1-3 år. I alt har ca. 1700 vuggestuer og 300 dagplejere med næsten 30.000 børn tilmeldt sig kampagnen, som løber af stablen i uge 18 og 19.

Idékonkurrence skal øge børnesikkerheden i hjemmet - 09-05-2016

Succesen fra sidste år gentages! Børneulykkesfonden, Codan og UL Demko opfordrer igen i år alle Danmarks opfindere til at deltage i idékonkurrencen, og være med til at forebygge og mindske antallet af børneulykker i hjemmet.

Husk sikkerheden på hoverboardet - 24-05-2016

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mere end hvert tiende barn mellem 6-15 år har prøvet at stå på hoverboard, segboard eller airboard. Desværre glemmer en stor del at bruge sikkerhedsudstyr, når de ræser rundt på de selvbalancerende køretøjer.

Pak bilen sikkert inden sommerferien - 20-06-2016

Danmarks Superbedste søges - 21-06-2016

Børneulykkesfonden uddeler i samarbejde med Danica Pension for første gang prisen Danmarks Superbedste til en Bedste, der indstilles af sit barnebarn. Derfor søges bedsteforældre, der gør en ekstra indsats for at skabe og inspirere til en aktiv hverdag for deres børnebørn og derved har gjort sig fortjent til titlen som Danmarks Superbedste.

Anders And skal lære børn om sikkerhed på nettet - 27-06-2016

Sommerferien er over os og med det også god tid til mange opdateringer af is og strandture på sociale medier. Men for børn og unge kan det være svært at vide, hvad der er okay på nettet, og hvad der ikke er. Derfor har Børneulykkesfonden, i samarbejde med Egmont Publishing, udarbejdet et særnummer af Anders And & Co., som skal lære børn om sikkerhed på nettet.

Danmarks sejeste 6-årige: Ludwig kåres som Årets Trafikhelt 2016 - 06-08-2016

Efter Ludwig Ejkens Sørensen fra Herlev undveg en stor skraldebil på vej til skole, kontaktede han sammen med sin far kommunen og fik omlagt skraldebilernes rute, så den er mere sikker for skole- og børnehavebørn – og derfor har Ludwig vundet prisen som Årets Trafikhelt 2016.

Camilla Amstrup bliver ny bestyrelsesformand for Børneulykkesfonden - 08-08-2016

Camilla Amstrup indtræder som ny bestyrelsesformand for Børneulykkesfonden. Her skal hun være med til at sætte børns sikkerhed på den offentlige dagsorden og kæmpe for at gøre Danmark til det førende land inden for børnesikkerhed.

På med hjelmen! Ny kampagne skal få flere børn til at bruge cykelhjelm - 15-08-2016

De fleste af os ved, at cykelhjelmen er vigtig, men alligevel udlader mange at tage den på. Mange børn og unge kører ikke med cykelhjelm, fordi de ikke synes, at det er pænt. Derfor lanceres nu en ny kampagne, som skal gøre cykelhjelmen mere attraktiv for målgruppen.

Børnehavebørn lærer at redde liv - 25-08-2016

​Ny undersøgelse viser, at hvert tredje barn i børnehavealderen ikke kan tilkalde en voksen i tilfælde af en ulykke, og 2 ud af 3 kan ikke ringe 1-1-2. Læring gennem aktivitet og leg er nøglen, lyder det fra Børneulykkesfonden og Hovedstadens Beredskab, som nu lancerer en landsdækkende kampagne, der skal lære børnehavebørn om førstehjælp.

Babyer skal tumle sig til tryghed i vand - 23-09-2016

En tidlig start på svømningen forbedrer småbørns forhold til vand både nu og på lang sigt. Dette efterår lanceres derfor et nyt initiativ, der skal styrke babyers motorik og kendskab til vand på én og samme tid.

Bevægelsesugen: leg og motorik på programmet for mere end 40.000 børn landet over - 09-10-2016

​I uge 41 afholdes traditionen tro den populære bevægelsesuge ”Hej skal vi lege?”, hvor over 1172 daginstitutioner med 43.135 børn er klar til masser af leg og bevægelse. Nye tal viser, at forældres opmærksomhed på fysisk aktivitet med deres børn daler fra 3-års alderen. Kampagnen skal derfor inspirere både forældre og pædagoger til at sætte gang i mere bevægelse i hverdagen.

Undgå uheld på efterårsferien: gode råd til en sikker bilferie - 13-10-2016

Dobbelt så mange danskere har brug for vejhjælp i udlandet i efterårsferien sammenlignet med de omkringliggende uger. Familierne, der kører på efterårsferie i næste uge, gør derfor klogt i at forberede turen godt og pakke bilen sikkert. Børneulykkesfonden og SOS International guider dig til en sikker bilferie i uge 42.

Timon og Pumba skal sætte trafiksikkerhed på skoleskemaet - 23-10-2016

Hvert år kommer ca. 150.000 danske børn under 15 år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen. Det vil Børneulykkesfonden gerne ændre på, og med læringsmaterialet Safety Smart er det nu muligt for pædagoger og folkeskolelærere at sætte blandt andet trafiksikkerhed på skoleskemaet på en legende og lærerig måde.

Årets Refleksdag 2016: Vintertid om hjørnet – husk reflekserne - 27-10-2016

Natten til den 30. oktober omstiller vi urene til vintertid. Det betyder, at synlighed i trafikken igen er ekstra vigtigt. Desværre bliver danskerne ikke bedre til at huske reflekserne. Vi glemmer dem og flere misforstår den vigtige effekt. Årets Refleksdag den 27. oktober er derfor en oplagt mulighed til at kaste lys over, hvordan reflekser kan reducere risikoen for trafikulykker i den mørke tid.

Kvalitetstid med børnebørnene gør de ældre lykkeligere - 02-12-2016

Vi lever længere, og nu viser en ny rapport fra Institut for Lykkeforskning, at vi ikke alene får et længere liv, men også bliver lykkeligere med årene. Ifølge rapporten er danske ældre væsentligt lykkeligere end ældre i andre europæiske lande. Dette kan skyldes det danske velfærdssamfund samt et højere aktivitetsniveau blandt ældre, men tal viser faktisk også, at lykken i høj grad opstår ud fra værdifulde relationer mellem ældre og deres børnebørn.

Reservebedste løber med titlen som Danmarks Superbedste - 14-12-2016

Da Magnus Bondehøj mistede sin mormor for knap 4 år siden, spurgte han sin mormors søster, Hanne Bondehøj, om hun havde lyst til at være hans reservebedste. Det ville hun gerne, og har siden da været en stor del af hans liv. Derfor vinder hun den nye pris, Danmarks Superbedste, som gives til en bedsteforælder, der er noget helt særligt og motiverer til en mere aktiv hverdag.

Kraftig stigning i antal af fyrværkeriulykker blandt børn - 29-12-2016

Sidste nytår kom flere børn til skade efter fyrværkeri. Stigningen i ulykker var særligt blandt de 7-11-årige. Det er ikke den udvikling, vi ønskede, og der burde være færre skader, mener Børneulykkesfonden.

Støt os Følg os