Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2015

Børn og unge fylder i skadesstatistikken - 26-01-2015

Skisæsonen er i fuld sving, og det betyder desværre også, at det er højsæson for vintersportsskader. Skadesstatistik fra SOS International viser således, at hver fjerde henvendelse til SOS Internationals alarmcentral i forbindelse med skiferie vedrører børn og unge under 17 år. Sophie Fjellvang-Sølling og Børneulykkesfonden giver gode råd til forældre, som vil lære deres børn om sikker adfærd på pisterne allerede inden, de tager af sted på skiferie.

Farligt med flyvende iPads i bilen - 28-01-2015

Tusindvis af danskere fylder snart bilerne for at drage på skiferie. Men det er de færreste, der tænker over, at løs bagage og genstande kan blive livsfarlige ved en kollision, hvis bilen ikke er pakket sikkert. Ny kampagne skal hjælpe de ferielystne danskere sikkert på vej.

Trampoliner sender flere tusinde børn på skadestuen - 31-03-2015

Antallet af børn, der kommer til skade på trampoliner, er fortsat højt. De nyeste tal viser, at der i 2014 kom flere end 7.000 børn galt afsted på trampolinen. Hver fjerde måtte på skadestuen med knoglebrud.

Pas på forårssolen - 08-04-2015

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at hvert femte barn i børnehavealderen allerede har været solskoldet én eller flere gange i sit liv. I forbindelse med forårssolens fremkomst har Børneulykkesfonden derfor i samarbejde med Derma iværksat et nyt, gratis initiativ til børnehaver, hvor børnene gennem sang, dans og leg lærer om sikkerhed i solen.

Ny pris til børn, som er helte i trafikken - 10-04-2015

Som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde uddeles for første gang prisen Årets Trafikhelt til et barn, som har gjort en forskel for andre i trafikken. Konkurrencen skydes i gang d. 9. april ved Trafiklegepladsen i Fælledparken sammen med årets lancering af Trafiksikkerhed i Øjenhøjde.

maj

Ny idékonkurrence skal styrke børns sikkerhed - 20-05-2015

Børneulykkesfonden, Codan og UL Demko opfordrer hverdagens opfindere til at deltage i en ny idékonkurrence om at skabe innovative opfindelser, som kan bidrage til at forebygge og formindske antallet af børneulykker.

1 ud af 4 pakker ikke bilen sikkert - 24-06-2015

Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden og SOS Dansk Autohjælp har forældre en forkert tiltro til deres egne evner til at pakke bilen forsvarligt, inden de drager af sted med børnene på bilferie. Når de bliver spurgt til, hvordan de pakker bilen inden bilferien, angiver hele 26 pct. af de adspurgte adfærd, som frarådes af kampagnen ”Pak Bilen Sikkert”.

Ny app guider forældre til sikre børneprodukter - 24-08-2015

Børneulykkesfonden lancerer i samarbejde med sundhedsplejerske Else Guldager fra Sundhedsplejersken.dk en produktguide med gode ideer til køb af sikre babyprodukter. ”Projekt BLOP” kan hentes gratis som app fra App Store og Google Play.

Ny undersøgelse: Daginstitutionen er de små børns træningscenter - 05-10-2015

I uge 41 slår over 1.700 daginstitutioner med mere end 50.000 børn dørene op for bevægelsesugen ”Hej Skal Vi Lege?”, som arrangeres i samarbejde med Børneulykkesfonden, bObles og DGI. Initiativet hænger godt sammen med en ny undersøgelse, som viser, at 3 ud af 4 børn i alderen 0-5 år er mest fysisk aktive i institutionen.

Samlekort der forebygger børneulykker - 07-10-2015

I foråret opfordrede Børneulykkesfonden, Codan og UL International Demko hverdagens opfindere til at komme med innovative idéer, der kunne forebygge og mindske antallet af børneulykker. Mange danskere har taget udfordringen op, og vinderen er nu fundet – samlekort med fokus på de farlige situationer i børnehøjde. 

Astrid Krag indtræder i Børneulykkesfondens bestyrelse - 13-10-2015

Tidligere Sundhedsminister Astrid Krag (S) bliver nyt bestyrelsesmedlem i Børneulykkesfonden. Her skal hun arbejde for at sætte børns sikkerhed på den offentlige dagsorden og videreføre arbejdet med forebyggelse af børneulykker.

Modefænomen og rapper skal få unge til at gå med refleks - 20-10-2015

Når vinterhalvårets mørke morgener snart rammer danskerne, er synlighed i trafikken igen ekstra vigtigt. Undersøgelser viser dog, at særligt de danske unge er svære at få til at gå med reflekser. Derfor teamer Codan og Børneulykkesfonden i år op med modefænomenet Soulland og den populære rapper Kesi for at sætte særligt fokus på unges synlighed i mørket.

Alt for mange bløde trafikanter bliver overset i mørket - 22-10-2015

Snart går vi over til vintertid, og det betyder, at synlighed i trafikken igen er ekstra vigtigt. Desværre er fodgængere og cyklister slet ikke gode nok til at gøre sig synlige, når de bevæger sig ud i de mørke morgener. Knap tre ud af fire bilister har overset eller været tæt på at overse en blød trafikant i mørket, fordi de ikke var synlige nok. Det viser en ny undersøgelse fra Codan og Børneulykkesfonden.

Carsten Vraa-Jensen bliver ny formand for Børneulykkesfonden - 27-10-2015

Carsten Vraa-Jensen indtræder som bestyrelsesformand i Børneulykkesfonden. Med solid erfaring inden for forebyggelse og håndtering af skader og ulykker skal Carsten være med til at øge bevidstheden om børns sikkerhed og drive fondens arbejde med forebyggelse af børneulykker.

Pas på flyvende trampoliner - 09-11-2015

Årets første storm har allerede ramt og vejrtjenesterne varsler kraftigt blæsevejr den kommende uges tid. Det betyder, at trampolinerne i de danske haver kan få sig en flyvetur i det blæsende vejr, og man er nødt til at tage sig nogle forholdsregler, da trampolinerne kan forårsage en del skader på deres højtflyvende færd. Nye tal fra Børneulykkesfonden viser at hver anden familie med trampolin lader den stå ude året rundt uanset vejret.

Pas på at børnenes jul ikke går op i røg - 03-12-2015

Knap hver femte børnefamilie har oplevet, at der er gået ild i en juledekoration, viser ny undersøgelse. Husk de simple brand-råd og tal med dit barn om brandsikkerhed, lyder det fra Børneulykkesfonden og Københavns Brandvæsen.

Højeste antal fyrværkeri-ulykker med børn i 7 år - 15-12-2015

Sidste års nytårsdøgn bød på det højeste antal fyrværkeri-ulykker med børn og unge under 15 år i 7 år. Langt over halvdelen af børnene havde selv antændt fyrværkeriet. Derfor opfordrer Børneulykkesfonden forældre til at opstille nogle klare regler for hvem, hvor, hvornår og hvordan man fyrer krudt af, når det nye år skal skydes ind.

Støt os Følg os