Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2014

Børnenes Sikkerhedsklub lancerer nyt univers - 20-01-2014

Det er kun 2 år siden, at Børnenes Sikkerhedsklub åbnede, men allerede i dag tages de første skridt til en relancering af universet. Glæd dig til nyt look, ny hjemmeside, gavekort til nye medlemmer, samt mange flere rabatter og tilbud.

Knap 200 børn får overdosis af vitaminpiller - 12-02-2014

I mange familier står vitaminpillerne fremme på spisebordet, så man husker at spise dem, men de seneste undersøgelser viser, at det kan være en dårlig idé. Hvert år spiser knap 200 børn nemlig en overdosis vitaminpiller. Lad være med at have vitaminpillerne stående fremme, og brug børnevitaminpiller, der har børnesikret emballage, lyder rådet fra Børneulykkesfonden.

Ny app skal lære børn og voksne om førstehjælp ved tandskader - 24-03-2014

Mere end hvert femte barn har haft en tandskade. Men en udslået tand eller tandstykke er ikke nødvendigvis ensbetydende med en protese. I mange tilfælde kan en tand reddes, hvis man kender til den rette førstehjælp. Derfor har Børneulykkesfonden og Tandlægeforeningen lanceret en ny, gratis app, der skal gøre børn og deres forældre klogere på håndtering af tandskader.

Ane Jægersborg bliver ny formand for Børneulykkesfonden - 03-04-2014

Ane Jægersborg bliver ny formand for Børneulykkesfonden, hvor hun skal være med til at videreføre arbejdet med at sætte børns sikkerhed på den offentlige dagsorden. Ulykker er blandt de mest alvorlige sundhedsproblemer hos børn i Danmark. Ane skal arbejde for at sprede budskabet om sikkerhed i børnehøjde, hvor børnenes leg ikke skal hæmmes, men hvor ulykkerne forebygges.

Forårsvejr er trampolinvejr - 07-04-2014

Det er et sikkert forårstegn, når havetrampolinen flytter fra redskabsskuret og ud på græsplænen. Men samtidig bliver det sæson for trampolinulykker, der kræver behandling på skadestuer og sygehuse. Derfor er det vigtigt at kende de fem gode råd om sikker brug af trampolinen.

Mødre er mere utrygge ved at give førstehjælp - 15-04-2014

Der er fart over feltet, når børnene leger, og ulykker kan pludseligt opstå. I sådan en situation er det godt, hvis man kan sin førstehjælp, men en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden og Falck viser, at mange forældre - særligt mødre - er utrygge ved at skulle give et barn den livreddende førstehjælp.

Classic Race Aarhus støtter børns trafiksikkerhed - 28-04-2014

Hurtige BMW’er, Bugatti’er og Bentley’er er normalt ikke det første, man forbinder med børns trafiksikkerhed. Men når Classic Race Aarhus fredag den 16. maj slår dørene op til en weekend med historiske køretøjer på to og fire hjul, doneres entré-indtægterne ubeskåret til Børneulykkesfondens arbejde med trafiksikkerhed i børnehøjde.

maj

Børn skal blive bedre til at undgå ulykker - 20-05-2014

Ifølge en ny undersøgelse synes danske forældre (87 %) til børnehavebørn, at vild leg er vigtigt for deres barns udvikling. Men den vilde leg kan føre til alvorlige uheld. Mere end hver femte forælder vil gerne have mere undervisning i børnehaven om, hvordan man undgår ulykker. Derfor lancerer Børneulykkesfonden med støtte fra Codan et nyt læringskoncept for danske børnehaver, der skal gøre emnet nemt at gå til.

Nye tal: Antallet af trampolinulykker er fortsat højt - 18-06-2014

De seneste fem år har der gennemsnitligt været cirka 400 henvendelser om året på skadestuen på Odense Universitetshospital efter trampolin-relaterede ulykker, hvilket svarer til over 8.000 ulykker på landsplan. I 6 ud af 7 tilfælde er det børn under 15 år, det går ud over. I 2013 var andelen af knoglebrud til gengæld det laveste siden 2005, hvilket tyder på, at man er blevet bedre til at undgå alvorlige ulykker.

Børneulykkesfonden og NEYE guider til den bedste skolestart - 14-07-2014

Når de små skal starte i skole, er der mange ting, som man skal tænke over som forælder. Børneulykkesfonden og NEYE har samlet en række råd til at give dit barn den bedste start på skolelivet.

Ny undersøgelse: Halvdelen af børn er kommet til skade under madlavningen - 26-08-2014

En ny undersøgelse viser, at mere end halvdelen af alle børn i alderen 10-14 år er kommet til skade, mens de lavede mad. Alligevel opfordrer Børneulykkesfonden forældre til at inddrage børnene i madlavningen, allerede fra de er helt små.

Ulykker på skateboard er fordoblet på ét år - 30-09-2014

Skateboards er blevet trendy igen, og det kan nu aflæses direkte i antallet af ulykker, hvor de er involveret. Op mod 2.000 børn under 15 år endte sidste år på skadestuen på grund af ulykker med skateboards. Rul bare, men husk sikkerhedsudstyret, lyder rådet fra Børneulykkesfonden.

Ny julekalender sætter fokus på børns motorik og bevægelse - 01-10-2014

Med Katrine, som er kendt fra DR Ramasjangs Lille NØRD, i hovedrollen, en magisk fortælling, skrevet af børnebogsforfatteren Louise Roholte, og figurer og lege inspireret af bObles’ tumle-univers, tager ”Jagten på juleglæden” et anderledes twist på den klassiske julefortælling om fællesskab, familie og ikke mindst glæden ved jul.

Danskerne er de dårligste i Norden til at gå med reflekser - 03-10-2014

Allerede nu er det mørkt om morgenen, når danskerne kører på arbejde og i skole. Det er derfor ikke særligt betryggende, at en ny nordisk undersøgelse fra Codan og Børneulykkesfonden viser, at danskerne er de dårligste i hele Norden til at gå med reflekser. Reflekserne giver nemlig markant bedre synlighed, og det kan redde liv i trafikken.

I dag starter bevægelsesugen for 46.642 børn i daginstitutioner - 06-10-2014

46.642 vuggestue-, dagpleje- og børnehavebørn er klar til masser af bevægelse og motoriske udfordringer, når Børneulykkesfonden, DGI, og bObles med støtte fra Codan i uge 41 arrangerer bevægelsesugen Hej Skal Vi Lege. Samtidig viser en ny undersøgelse, at halvdelen af forældre med børn i alderen 0-5 år efterspørger flere fysiske aktiviteter i deres børns institutioner.

Farverige svampe frister små børn - 10-10-2014

Efteråret er højsæson for svampe – også de giftige af slagsen. Derfor opfordrer Børneulykkesfonden til, at man holder ekstra godt øje med, hvad små børn rører ved og ikke mindst putter i munden, når de går på eventyr i naturen.

Gode råd om børn og biler i efterårsferien - 10-10-2014

Efterårsferien nærmer sig, og traditionen tro tager rigtig mange danske familier på kør-selv-ferie i Europa. SOS International oplever hvert år en stigning i sager i forbindelse med efterårsferien og modtager bl.a. rigtig mange opkald fra danske børnefamilier, der har brug for assistance i udlandet.

Nu går vi fra sommertid til reflekstid - 20-10-2014

Natten mellem den 25. og 26. oktober stiller vi urene om til vintertid, og det betyder, at de mørke morgener er lige om hjørnet. Derfor er synlighed i trafikken igen ekstra vigtigt. En undersøgelse fra Børneulykkesfonden og Codan viser, at danskene gerne vil være sikre, men at glemsomhed er skyld i, at vi er så dårlige til at gå med reflekser. Årets Refleksdag den 23. oktober er derfor en god mulighed for at friske hukommelsen op.

Hold øje med brandfarlige pilfingre i december - 04-12-2014

I december hygger vi med kalenderlys, adventskranse og juledekorationer. Levende lys er flotte og fascinerende – især for små børn. Derfor opfordrer Børneulykkesfonden og Københavns Brandvæsen forældre med små børn til at være ekstra opmærksomme på julens brandfarer, når vintermørket skal lyses op med stearinlys. 

Knap hver tredje fyrværkeriskade rammer børn og unge under 15 år - 12-12-2014

Sidste nytår ramte knap en tredjedel af alle fyrværkeriskader børn og unge under 15 år, hvoraf halvdelen selv havde antændt fyrværkeriet. Derfor opfordrer Børneulykkesfonden forældre til at opstille nogle klare regler for hvem, hvor, hvornår og hvordan man fyrer krudt af, når det nye år skal skydes ind. 

Støt os Følg os