Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2013

Motion i mørket kræver lys og reflekser - 01-01-2013

En undersøgelse viser, at mere end hver fjerde voksne dansker har oplevet en farlig situation i trafikken som følge af, at en eller flere motionister ikke var synlige i mørket. Børneulykkesfonden opfordre derfor til, at man husker lys og reflekser, når man hopper i løbeskoene i de mørke vintermåneder – ikke mindst for at være rollemodel for sine børn.

Børneulykkesfonden og Classic Race Aarhus uddeler gratis reflekser og cykellygter til førskolebørn i Aarhus - 20-01-2013

I uge 6 har førskolebørn i Aarhus Kommune mulighed for at blive mere sikker i trafikken, når Børneulykkesfonden sammen med Classic Race Aarhus uddeler gratis reflekser og cykellygter på tre biblioteker. Det bliver en dag med sjov og sikkerhed, der blandt andet har trafiksanglege og sikkerhed på programmet.

Skihjelmen er blevet populær blandt børn og unge - 01-02-2013

83 % af de danske forældre, som tager deres børn med på skiferie, svarer i Børneulykkesfondens undersøgelse, at deres barn bruger skihjelm. Professionel skiløber Sophie Fjellvang-Sølling, læge Steen Frandsen og Børneulykkesfonden anbefaler også, at børn og unge bruger skihjelm, når de suser ned ad pisterne.

Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn - 04-03-2013

Falck uddeler i samarbejde med Børneulykkesfonden igen i år Den gyldne Sofus til et barn, der har gjort en særligt god gerning. Derfor søges børn, der har hjulpet mennesker eller dyr eller på anden måde gjort en forskel for andre.

Over 2000 børn i gips efter trampolinhop - 02-04-2013

Sidste år blev cirka 7.000 børn behandlet på skadestue efter trampolinuheld – og 2000 af dem havde knoglebrud. Heldigvis er det sket et samlet fald på cirka 500 skadestuebesøg på landsplan. Det glæder Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet, der står bag kampagnen ”Hop med hovedet.

maj

Dreng fra Allingåbro vinder Den Gyldne Sofus - 25-05-2013

Sebastian Bach løb efter hjælp til sin blodpropramte mor og modtager derfor Den Gyldne Sofus.

Havegrill og børn er ikke en god sommercocktail - 11-06-2013

Børneulykkesfonden og Codan Forsikring står bag en ny kampagne ”Sikkerhedsugen”, som i uge 24 skal gøre hverdagen mere sikker for de danske børn. Fokus for årets kampagne er ulykker i hjemmet, herunder grill- og bålulykker. En ny undersøgelse udført af Codan Forsikring for Børneulykkesfonden viser nemlig, at to tredjedele af danske forældre har oplevet, at et eller flere af deres børn er blevet forbrændt på åben ild eller varme ting som eksempelvis en grill.

Børnene lyser gaden op - 05-09-2013

Ny overtøjskollektion til børn og unge fra KOIN og HOUNd skal gøre Danmarks børn mere synlige i trafikken ved at bruge reflekser som en del af det integrerede design, hvilket samtidig sikrer den mest optimale placering af refleksen. Salget støtter Børneulykkesfondens arbejde med at forebygge ulykker i trafikken.

Børnehavebørn leger med ilden - 15-09-2013

De nyeste tal fra Børneulykkesfonden og Københavns Brandvæsen viser, at mange børnehavebørn ikke ved, hvad de skal gøre i tilfælde af en ildebrand. I dag lanceres derfor en ny, landsdækkende kampagne, ”Glød og Flamme”, som skal lære børnehavebørn om brandsikkerhed gennem leg.

5000 refleksveste til børnehavebørn i Aarhus - 20-09-2013

Onsdag den 2. oktober kl. 10.00 samles hundredvis af børnehavebørn ved Aarhus Havn til refleksvest-uddeling doneret af Aarhus Havn, Classic Race Fonden og Børneulykkesfonden.

Gode råd om børn og biler i efterårsferien - 03-10-2013

Efterårsferien nærmer sig, og traditionen tro tager rigtig mange danske familier på kør-selv-ferie i Europa. SOS International oplever hvert år en stigning i sager i forbindelse med efterårsferien og modtager bl.a. rigtig mange opkald fra danske børnefamilier, der har brug for assistance i udlandet.

Børnenes bevægelsesuge er et kæmpe hit - 05-10-2013

Med over 48.000 tilmeldte børnehavebørn har bevægelsesugen ’Hej skal vi lege’ sprængt alle rammer for succes. DGI og Børneulykkesfonden står bag kampagnen og glæder sig over den store interesse for bevægelsesugen den 7.-11. oktober.

Karoline fra X Factor præsenterer ny smykke-kollektion - 07-10-2013

Da Karoline tidligere på året stod på scenen i dette års X Factor væltede hun fuldstændig danskerne omkuld med sin karismatiske person og unikke stil. Nu præsenterer hun en limited-edition smykke-kollektion for det succesfulde brand, Cost:bart, og salget fra kollektionen støtter Børneulykkesfondens skadesforebyggende arbejde.

Sådan får du en sikker Halloween i børnehøjde - 15-10-2013

Halloween kan være farlig for børn. De seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen viser, at hobbykniven er den primære årsag til, at børn kommer til skade under Halloweens festligheder.

Nu skifter vi fra sommertid til reflekstid - 15-10-2013

Natten mellem den 26. og 27. oktober skifter vi til vintertid, og det betyder at de mørke morgener og aftener er på vej. Børneulykkesfonden og Codan Forsikring opfordrer cyklister og fodgængere til at finde reflekserne frem og passe ekstra godt på i trafikken. En ny undersøgelse fra Codan viser, at næsten 6 ud af 10 danskere ikke bruger reflekser på tøjet i vinterhalvåret.

Pas på flyvende trampoliner - 18-10-2013

Mere end hver anden trampolin-ejer lader trampolinen stå ude hele året og det fører til mange skader med flyvende havetrampoliner. Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet og Børneulykkesfonden giver gode råd til at gøre havetrampolinerne efterårs- og vinterklar.

Forældre lader små børn tænde ild - 01-12-2013

I julen hygger vi med adventskranse og juledekorationer. Men levende lys er fascinerende for børn, og det samme er tændstikker og lightere. Mange børn får selv lov til at håndtere ild, viser ny undersøgelse. Børneulykkesfonden og Københavns Brandvæsen opfordrer derfor især forældre med små børn til at være opmærksomme på brandfarerne i julen.

Nedgang i antallet af fyrværkeriskader blandt børn - 10-12-2013

Antallet er fyrværkeriskader blandt børn under 16 år var sidste nytår det halve af niveauet for 10 år siden. Dette viser de nyeste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital, der siden 1995 har registreret fyrværkeriulykker fordelt over hele landet. Således var der sidste nytår kun 58 skader mod 110 skader for 10 år siden.

Forældre er dårlige rollemodeller på ski - 10-12-2013

Når familien skal på skiferie, er der mange ting at huske på. Men et område, man ikke må glemme, er sikkerheden. En ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at mens børnene husker skihjelmen, så kniber det for mange forældre.

Støt os Følg os