Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2012

Gem bleposerne væk - 01-01-2012

Siden 2001 er 11 babyer i England og Wales blevet kvalt i en blepose. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen opfordrer nu forældre til at være opmærksomme på faren forbundet med den populære plastikpose.

Skihjelmen hitter blandt børnefamilier - 20-01-2012

En ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at skihjelmen har vundet indpas blandt de danske børnefamilier. Knap 9 ud af 10 børn (86%) bliver i dag udstyret med en skihjelm, når turen går til de sneklædte alper.

Børneulykkesfonden: Vinduer skal sikres - 01-02-2012

Sikring af vinduer nedbringer risikoen for faldulykker med 96%1 og Børneulykkesfonden opfordrer derfor forældre til at vinduer i lejligheder sikres.

Over 150 børn får hvert år en overdosis af vitaminpiller - 07-03-2012

Vitaminer er gode og sunde – så længe vi ikke får for mange af dem. Giver man sit barn et tilskud i form af vitaminpiller, er det vigtigt, at barnet ikke indtager flere piller end anbefalet på emballagen. Statistikkerne1 viser, at flere end 150 danske børn hvert år får en overdosis af vitaminpiller. En ny undersøgelse2 fra Børneulykkesfonden peger på, at det formentlig skyldes, at hver 5. børnefamilie opbevarer deres vitaminpiller på køkken- eller spisebordet.

Opfordring til landets idrætsklubber og forældre: Vær opmærksom på børn i bilen - 01-04-2012

Når børn og unge skal transporteres til og fra sportskampe, er det oftest frivillige forældre, der skiftes til at tage køretjansen, og det betyder, at forældre ikke blot har ansvaret for sit eget barn i trafikken men også andres. En ny kampagne opfordrer nu landets idrætsklubber og forældre til at sætte ekstra fokus på færdselsreglerne og brug af sikkerhedsudstyr for børn i bilen.

Gratis spil skal få børn til at hoppe sikkert på trampolin - 03-04-2012

Nyt gratis mobilspil vil på en sjov måde sætte fokus på sikre hop på trampoliner. Spillet er en del af den flere-årige kampagne Hop med hovedet, som Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet står bag.

maj

European Child Safety Alliance samles i København: Danmark vært for europæisk råd om børnesikkerhed - 01-05-2012

Onsdag den 9.maj slår Danmark dørene op til rådets årlige EU-møde, der afholdes i København i anledning af det danske EU-formandskab. Som Danmarks repræsentant vil Børneulykkesfonden tage imod over 30 lande, der mødes for at tale om børnesikkerhed og forebyggelse af børneulykker på tværs af landegrænser.

Kend din førstehjælp og red liv - 20-05-2012

Førstehjælp kan redde liv. Dog viser en ny undersøgelse1 fra Børneulykkesfonden, at kun 40% af danskerne har deltaget i et førstehjælpskursus til børn og blandt dem er hver fjerde ikke tryg ved at yde førstehjælp, hvis ulykken sker.

Danmark scorer middelmådig smiley - 12-06-2012

I dag den 12. juni offentliggøres en europæisk rapport hvori 31 lande, herunder Danmark, er blevet vurderet for sin indsats for at øge børns sikkerhed og nedbringe antallet af børneulykker i det pågældende land. Danmark ender på en delt 20. plads ud af i alt 31 lande og scorer samlet 32 stjerner – 3 stjerner under gennemsnittet. Det er især inden for områderne vand- og badesikkerhed, passagersikkerhed og lederskab at Danmark scorer lavt.

Mange børn har motoriske vanskeligheder: Fokus på motorikken i børnehavernes bevægelsesuge - 01-08-2012

Hvert tredje barn har motoriske problemer, når det kommer i skole, viser en stor undersøgelse baseret på Sundhedsplejerskernes journaldata1. Derfor er leg og motorik i børnehøjde i højsædet, når børnehavernes bevægelsesuge afvikles i uge 38.

Timon og Pumba indtager skoleskemaet: Nyt læringsredskab skal lære skolebørn om sikkerhed og sundhed - 08-08-2012

En ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at et læringsredskab med fokus på netop sikkerhed og sundhed kan få stor opbakning fra forældrene. Hele 97% af forældre med børn under 10 år mener, at børn bør undervises i sikkerhed i skolen. De områder der topper listen er trafiksikkerhed, førstehjælp, brandsikkerhed, sundhed og miljø samt sikkerhed i vandet.

Skolegården giver skrammer: Tusindvis af børn kommer hvert år til skade i skolegården - 20-08-2012

For mange folkeskole elever ender leg i skolegården eller i gymnastiksalen med en tur på skadestuen. Nye tal fra Ulykkes Analyse Gruppen tyder på at rigtig mange børn – formentlig flere end 40.000 børn på landsplan hvert år kommer til skade på skoler, og for langt de fleste resulterer ulykken i brækkede knogler, og få får varige mén. I Børneulykkesfonden er man overrasket over de høje tal.

9 ud af 10 forældre mener, at skolesvømning i vand bør være obligatorisk - 30-08-2012

87% forældre mener, at skolesvømning i vand bør være obligatorisk i alle landets kommuner. Det viser en ny undersøgelse1 foretaget af Børneulykkesfonden. Dog oplever flere forældre, at kommunerne skærer i budgetterne og indfører det såkaldte tørsvømning på skoleskemaet.

Hver anden dansker byder lovkrav om reflekser velkommen - 01-10-2012

Knap halvdelen af danskerne mener, at der bør indføres et lovkrav om, at alle skal bære reflekser, når de færdes i trafikken i vinterhalvåret. Det viser en ny undersøgelse fra Codan Forsikring, der sammen med Børneulykkesfonden igen i år sætter fokus på trafikanters synlighed i mørket. Det sker på ’Årets Refleksdag’ torsdag den 25. oktober.

Vintertid er reflekstid - 10-10-2012

Vintertiden vender tilbage natten mellem den 27. og 28. oktober, og det giver mørke veje, når man færdes i trafikken. Børneulykkesfonden opfordrer cyklister og fodgængere til at passe ekstra på og finde reflekserne frem. En ny undersøgelse1 fra Codan Forsikring viser, at hele 4 ud af 10 cyklister eller fodgængere har oplevet en farlig situation, fordi de blev overset i trafikken. Også bilisterne skal være ekstra opmærksomme, da hele 65% af bilisterne har prøvet at overse eller først få øje på en

Falsk tryghed med gamle reflekser - 10-10-2012

Reflekser kan blive for gamle allerede efter et år. Dog går over halvdelen af børn under 10 år rundt med reflekser, der er over et år gamle. Det viser en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden, som nu opfordrer forældre til at tjekke barnets reflekser.

Sådan får du en sikker Halloween i børnehøjde - 18-10-2012

Halloween kan være farlig for børn. De seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen viser, at hobbykniven er den primære årsag til at børn kommer til skade under Halloweens festligheder.

Gratis Sikkerhedsboks skal forebygge børneulykker - 01-11-2012

Forældre eller bedsteforældre med barn eller barnebarn i alderen 6-9 måneder kan fra november hente en gratis Sikkerhedsboks i BabySam butikkerne.

Cykelhjelmen bliver personlig med kampagnen ”Smart hjelm” - 18-11-2012

I 2011 kom 4550 danske børn under 15 år til skade på cyklen, og blandt de tilskadekomne brugte 53% cykelhjelm1. Det viser de seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen. Med kampagnen ”Smart hjelm” håber Børneulykkesfonden, at få endnu flere børn og unge til at bruge cykelhjelm.

Brugte mobiltelefoner skal forebygge børneulykker: 8 ud af 10 vil donere sin brugte mobil til et godt formål - 30-11-2012

80 procent af danskerne har én eller flere mobiltelefoner liggende, som de ikke bruger. Det viser en ny undersøgelse1 foretaget af Børneulykkesfonden. I stedet for at gemme de brugte mobiltelefoner væk i skuffen, kan de nu doneres til fordel for børns sikkerhed og miljøet.

Halvdelen af fyrværkeriulykker blandt børn sker fordi de selv tænder fyrværkeri - 01-12-2012

Nytårsaften 2011/2012 kom 59 børn i alderen 0-14 til skade på grund af fyrværkeri og halvdelen af de tilskadekomne havde selv tændt fyrværkeriet, viser tal fra Ulykkes Analyse Gruppen1. Dette bekymrer Børneulykkesfonden, da fyrværkeriulykker kan forebygges.

Undgå ulykker på kælkebakken - 18-12-2012

Ifølge meteorologerne kommer der snestorm fra fredag og henover weekenden, og Børneulykkesfonden opfordrer derfor alle til at være opmærksom på deres egen og andres sikkerhed på kælkebakken.

Støt os Følg os