Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2011

Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn - 01-01-2011

Falck uddeler i samarbejde med Børneulykkesfonden igen Den gyldne Sofus til et barn, der har gjort en særligt god gerning. Derfor søges børn, der har hjulpet mennesker eller dyr eller på anden måde gjort en forskel for andre.

8 ud af 10 danskere kan ikke give førstehjælp til børn - 01-02-2011

Førstehjælp kan redde liv! Dog viser en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden, at hele 80 % af den danske befolkning mellem 18 og 74 år aldrig har deltaget i et førstehjælpskursus for børn.

Leg skal skabe glæde og begejstring - 01-03-2011

27 børnehaver i det sydøstjyske område bliver frontløbere for nyt koncept, der skal få børn til at lege sig til glæde og begejstring

Camilla Ottesen, Ambassadør: ”Leg i vandet giver gode oplevelser for hele familien”: Børn skal lege sig til sikkerhed i vandet - 18-03-2011

Hvert andet barn under ti år aldrig gået til svømning. Og selv blandt dem, der rent faktisk har gået til svømning, føler hver fjerde sig stadig utryg i vandet. Dette viser en ny undersøgelse foretaget af Børneulykkesfonden.

Mød hverdagens helte - 01-04-2011

Falck rykker ind i LEGOLAND® d. 30. april med udrykningskøretøjer, brandshow og røgdykkerbane. Imens giver Jesper fra X Factor to koncerter, som nok skal sætte pigehjerter i brand. Der er lagt op til en dag med fuld udrykning.

Hop med hovedet! - 12-04-2011

- og undgå at blive et af de 8300 danske børn der hvert år kommer til skade på havetrampolinen

Lisbet Seierskilde, Ambassadør: ” Vær opmærksom på hestens signaler i stalden”. Ryttere opfordres til at bruge pæren i stalden - 19-04-2011

En ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at 2 ud af 10 børn, der går til ridning, kommer ud for en ulykke i stalden. Denne kedelige ulykkesstatistik vil Dansk Ride Forbund og Børneulykkesfonden ændre, og lancerer nu kampagnen ’Brug pæren i stalden’.

To søskende fra Midtjylland vinder Den Gyldne Sofus - 30-04-2011

Seksårige Karoline og femårige Magnus Gottenborg Olesen reddede i fællesskab deres lillesøster fra at drukne og modtager derfor Den Gyldne Sofus.

maj

Hvert fjerde barn får en tandskade på de blivende tænder - 01-05-2011

Tandskader sker hyppigt, og det er især børn og unge, der er blandt de udsatte. En ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden viser, at 7 ud af 10 forældre bekymrer sig i nogen eller i højere grad for deres børns tænder ved ulykker eller fald, men hver fjerde af forældrene ved ikke, hvad de skal gøre, hvis et barn mister en tand eller slår en tand løs. Denne statistik vil Børneulykkesfonden og Tandlægeforeningen ændre og lancerer derfor kampagnen ’Pas på Tandskaden’.

Danmark tilbage i europæisk råd for børnesikkerhed - 16-05-2011

Efter fire år uden dansk deltagelse i det europæiske råd for børnesikkerhed, European Child Safety Alliance, er Danmark nu med igen i det gode selskab. Den danske NGO, Børneulykkesfonden skal fra 2011 repræsentere Danmark i den europæiske alliance, hvor over 30 lande i dag arbejder tæt sammen for at sikre børn den bedst mulige sikkerhed på tværs af landegrænser.

Gentofte Kommune sætter børn i bevægelse - 30-05-2011

Børnehavebørn i Gentofte Kommune skal lege sig til bedre motorik. Det er formålet med et nyt projekt, der skal stimulere børnenes motoriske udvikling.

Forældre undervurderer druknefare i havebassinet - 01-06-2011

Havebassinet er den hyppigste årsag til druknedøden blandt 1-4-årige børn i Danmark1. Men kun 7 % af forældre med børn under fem år ser en alvorlig fare ved havebassinet, viser en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden2.

Småbørn i farezonen for giftige planter og bær - 08-06-2011

Stikkelsbær, ribs, solbær – alene ordene smager af sommer. Som forældre til små børn skal man være opmærksom på, at havens herligheder også kan være giftige for de små nysgerrige poder.

Pas på bolden - 15-06-2011

Til trods for at cykelhjelmen er med til at redde liv og nedsætter risikoen for alvorlige hovedskader betydeligt, bruger knap hver fjerde barn i dag ikke cykelhjelm. Det viser en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden1. Med kampagnen ’Pas på bolden’ sætter Børneulykkesfonden og DBU nu fokus på at komme sikkert til træning og opfordrer børn til at passe på bolden med en hjelm på hovedet.

Klar, parat, start! Centimeter Maraton – Tilmeld dit barn Danmarks nye ’maratonløb’ i børnehøjde - 24-06-2011

Frisk luft, sjov og sved på panden er hovedingredienserne, når Danmarks nye børneløb ’Centimeter Maraton’ løber af stablen lørdag den 18. juni i Øregaardsparken i Hellerup. Ruten måler 42.195 cm og ikke 42.195 meter, som vi normalt kender det. Løbet er arrangeret af Børneulykkesfonden og Rasmus Klump i samarbejde med Gentofte Kommune.

Børn kan ikke redde sig selv i brand - 30-06-2011

Et glemt stearinlys eller et tændt strygejern kan udløse en brand på skræmmende kort tid. Dog viser en ny undersøgelse fra Børneulykkesfonden, at hvert tredje barn ikke ved, hvad det skal gøre i tilfælde af brand i hjemmet1.

Børn sætter rekord i Centimeter Maraton på Langelandsfestivalen - 01-07-2011

Frisk luft, sjov og sved på panden var hovedingredienserne i fredagens rekordforsøg på Langelandsfestivalen. 546 løbeglade børn i alderen 2-10 år tog udfordringen op og løb med, da startskuddet lød kl. 14.00.

26.000 børnehavebørn leger sig til bedre motorik - 01-09-2011

’Hej skal vi lege?’ Sådan lyder titlen på et helt nyt koncept, der skal styrke børnehavebørns mulighed for bevægelse og sætte glæden i centrum gennem leg. Mere end 450 børnehaver fordelt over hele landet har taget udfordringen op og leger med, når konceptet ruller ud i uge 38.

Pas på flyvende trampoliner - 01-10-2011

Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner. Især efteråret byder på mange skader med flyvende trampoliner. Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet og Børneulykkesfonden giver gode råd til at gøre havetrampolinerne efterårs- og vinterklar.

Undgå ulykker med ’Frederik Falderik’ - 14-10-2011

Alle danske børnehaver får i næste uge bogen ’Frederik Falderik’ tilsendt. Håbet er, at den på en sjov måde kan sætte sikkerhed på dagsordenen. Sikkerhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden håber at kunne knække kurven på statistikkerne, der viser at 170.000 danske børn ender på skadestuerne hvert år

Ny tradition skal gøre danskerne synlige i mørket - 28-10-2011

For at forebygge og mindske antallet af trafikulykker i den mørke tid etablerer Børneulykkesfonden og Codan Forsikring nu en ny tradition under titlen ’Årets Refleksdag’. Første udgave løber af stablen i dag torsdag den 27. oktober, hvor der bliver gennemført flere aktiviteter med fokus på trafiksikkerhed i mørket. I dag bærer kun hver tredje dansker reflekser i trafikken.

Bravo Tours støtter Børneulykkesfonden - 06-11-2011

Alle børn mellem tre og otte år, der næste år holder ferie med Bravo Tours på et af ti børnevenlige hoteller, bliver gratis medlem af Børnenes Sikkerhedsklub, der drives af Børneulykkesfonden. Medlemskabet har en værdi af kr. 275

December er højsæson for brandulykker - 04-12-2011

Julen er lysets fest, men desværre er julemåneden samtidig den tid på året, hvor der sker flest brandulykker ude i de danske hjem1. Børneulykkesfonden opfordrer forældre til at være opmærksom på, at de klassiske juletraditioner kan være farlig for små børn.

65% færre fyrværkeriskader med heksehyl - 23-12-2011

Børn og unge er blevet bedre til at omgås de populære heksehyl, der hvert år skydes af til nytårsaften. Rapporten fra Ulykkes Analyse gruppen ved Odense Universitetshospital viser, at antallet af ulykker med heksehyl er faldet med hele 65% henover de seneste fem år. Det vækker begejstring i Børneulykkesfonden.

Støt os Følg os