Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Pressemeddelelser fra 2009

Danskernes hjem flyder med gamle mobiltelefoner - 03-04-2009

En ny undersøgelse foretaget af Børneulykkesfonden og forsikringsselskabet Codan viser, at hele 80 procent af danskerne mellem 18-65 år har én eller flere mobiltelefoner liggende, som de ikke bruger. I stedet for at gemme mobiltelefonerne væk i skuffen kan danskerne nu donere dem til et godt formål.

Anne-Mette Rasmussen ny protektor for Børneulykkesfonden - 01-06-2009

Anne-Mette Rasmussen, Danmarks førstedame, er blevet protektor for Børneulykkesfonden, som for nylig blev stiftet af Codan i samarbejde med H.C. Andersens Børnehospital. Anne-Mette Rasmussen skal være med til at udbrede kendskabet til fonden og dens arbejde med forebyggelse og effektiv behandling af børneulykker.

Tunge skoletasker forårsager cykelulykker - 18-06-2009

Når børn cykler til skole, kan tunge tasker udgøre en risiko i trafikken, hvis de ikke bæres på ryggen. Dertil kan de mange stillesiddende timer på skolebænken kombineret med tunge tasker være hårde for barnerygge.

Børneulykkesfonden får hjælp fra Danmarks bedste stuntman - 27-06-2009

Alt for mange børn kommer til skade i hjemmet, i trafikken eller under leg og sport. 170.000 af dem lander hvert år på skadestuen. Kendte ansigter hjælper nu Børneulykkesfonden med at lære børn at udfolde sig uden at komme alvorligt til skade.

Trampolincenter indgår samarbejde med ny børneulykkesfond - 01-07-2009

Nyt samarbejde mellem Trampolincenter.dk (i Sønderjylland) og Børneulykkesfonden er igangsat for at reducere børneulykker på trampolinerne

Børneulykkesfonden og kendte danskere vil lære børn at bruge refleksvest - 06-07-2009

Danmark hører til i den europæiske bund, når det gælder trafiksikkerhed. Det vil Børneulykkesfonden nu lave om på via storstilede events, der skal lære børnene at bruge refleksvest, når de færdes i trafikken.

Sej, sikker og synlig med Børneulykkesfonden i Tivoli - 11-07-2009

I samarbejde med Tivoli og nogle af tidens hotteste bands og kunstnere arrangerer Børneulykkesfonden en støttekoncert til fordel for arbejdet med forebyggelse af børneulykker i Danmark. Der skal blandt andet samles ind til at 16.000 børnehavebørn kan få deres egen refleksvest og blive set, når den mørke tid vender tilbage.

Tina Lund ny ambassadør for velgørenhed - 19-07-2009

Tina Lund, Danmarks mest vindende kvindelige springrytter gennem tiderne, vil sammen med Børneulykkesfonden sætte fokus på forebyggelse af rideulykker. Flere andre kendte danskere stiller op som ambassadører for Børneulykkesfonden for at nedbringe antallet af børneulykker. Danmark ligger på en 13. plads på en liste over 18 landes sikkerhed og forebyggelse af børneulykker, mens Sverige ligger helt i top.

Børneulykkesfonden står bag støttekoncert i Tivoli - 27-07-2009

Børneulykkesfonden, Danmarks nye fond med fokus på forebyggelse af børneulykker, er gået sammen med Tivoli om en støttekoncert på Plænen den 6. september til fordel for Børneulykkesfonden. Blandt de optrædende finder man aktuelle navne som bl.a. Rasmus Nøhr, Aura, IdaAida, MariaMatilde Band og Sukkerchok. Haven danner samtidig rammen om en række aktiviteter for børn til fordel for Børneulykkesfonden.

Monique uddeler refleksveste til Roskildes børnehavebørn - 01-09-2009

Sangerinde og ambassadør for Børneulykkesfonden, Monique, vil den 6. oktober dele refleksveste ud til alle børnehavebørn i Roskilde Kommune sammen med borgmester Poul Lindor Nielsen og Børneulykkesfondens formand, Jeanette Fangel Løgstrup, som selv bor i Roskilde. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne "Det er sejt at blive set", som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Børnemesse 2009 - 07-09-2009

Roskilde Kongrescenter på Møllehusvej danner 3. og 4. oktober rammen om Børnemessen 0-12, hvor målgruppen er børn 0-12 år. Dørene åbnes begge dage kl. 10 og slutter lørdag kl. 17 og søndag kl. 16. Det er en lille drøm, for arrangøren Carina Hollænder, som nu går i opfyldelse. Efter selv at have været på et utal af messer gennem tiden, har Carina erfaret at der er et behov og efterspørgsel for en messe som sætter børnene i fokus. Dette skal Roskilde nu få lov til at opleve på Børnemessen 0-12

1000 selvlysende børn på torvet - 13-09-2009

Børn med refleksveste er meget mere sikre i trafikken. Onsdag fik alle Herning Kommunes børnehavebørn refleksveste som gave fra Børneulykkesfonden.

Alle børnehavebørn får refleksveste - 17-09-2009

Børneulykkesfonden vil uddele gratis refleksveste til kommunens knap 5.000 børnehavebørn.

Anne-Mette Rasmussen uddeler refleksveste til Hernings børnehavebørn - 24-09-2009

Tidligere statsministerfrue og nu protektor for Børneulykkesfonden, Anne-Mette Rasmussen, vil 23. september dele refleksveste ud til børnehavebørnene i Herning Kommune. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne ”Det er sejt at blive set”, som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Build-A-Bear Workshop® inviterer alle bamseglade børn til “Fyldt med knus” - 29-09-2009

Lørdag og søndag den 5. og 6. september. Hjælp os med at fylde 1.000 bamser som vi donerer til Børneulykkesfonden.

Børneulykkesfonden uddeler refleksveste til Silkeborgs børnehavebørn - 02-10-2009

Børneulykkesfonden vil den 7. oktober dele refleksveste ud til børnehavebørnene i Silkeborg Kommune sammen med borgmester Jens Erik Jørgensen. Uddelingen vil foregå ved Lunden i Them. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne ”Det er sejt at blive set”, som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Børneulykkesfonden uddeler refleksveste til Hillerøds børnehavebørn - 04-10-2009

Børneulykkesfonden vil den 8. oktober dele refleksveste ud til børnehavebørnene i Hillerød Kommune sammen med borgmester Kirsten Jensen. Uddelingen vil foregå ved Rådhuspladsen kl. 12.30. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne ”Det er sejt at blive set”, som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Børneulykkesfonden uddeler refleksveste til Bornholms børnehavebørn - 04-10-2009

Børneulykkesfonden vil den 8. oktober dele refleksveste ud til børnehavebørnene på Bornholm sammen med borgmester Bjarne Kristiansen. Uddelingen vil foregå ved fire forskellige institutioner med start ved Børnehaven Rønne Syd kl. 09:00. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne ”Det er sejt at blive set”, som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Gratis lygtekontrol skal nedbringe trafikulykker - 21-10-2009

Overgangen til vintertid indvarsler mørke i de fleste af døgnets timer. For at forebygge trafikulykker i den mørke tid tilbyder Applus+ Bilsyn i samarbejde med Børneulykkesfonden alle bilister et gratis lygtetjek fra den 26. - 30. oktober.

Pressemeddelelse fra Applus+ Bilsyn - 01-11-2009

67 procent flere trafikdrab i Danmark end i Sverige Antallet af trafikdrab i Danmark er 67 procent højere end i Sverige. Risikoen for uheld mangedobles ved mørkekørsel, viser undersøgelse. Bl.a. fordi det er svært at afstandsbedømme, forklarer læge. Nu skal ny kampagne gøre det nemmere at se andre trafikanter og dermed mindske de mange påkørsler og kollisioner i trafikken.

Børneulykkesfonden uddeler refleksveste til Aalborgs børnehavebørn - 08-11-2009

Børneulykkesfonden vil den 12. november dele refleksveste ud til børnehavebørnene i Aalborg Kommune sammen med rådmand Mai-Britt Iversen. Uddelingen er en del af Trafikdag på Runderen på Astrupstien i Aalborg Øst kl. 10. Anledningen er Børneulykkesfondens kampagne ”Det er sejt at blive set”, som sætter fokus på børn og trafiksikkerhed. Refleksvestene kan redde børneliv i trafikken.

Tina Lund i front for sikkerhed til hest - 17-11-2009

Alt for mange 12-14-årige piger ender hvert år i en rideulykke, fordi de hverken bruger ridehjelm eller sikkerhedsvest. Det vil Tina Lund lave om på. Hun vil i en ny kampagne skabt af Dansk Ride Forbund og Børneulykkesfonden lære de unge piger at bruge både hjelm og vest, når de sætter sig i sadlen. Er du faldet af på den?

Sikre dæk skal give sikre børn - 27-11-2009

Mørke dagtimer, nattefrost og kolde morgener betyder farlige vinterveje og behov for godt vejgreb. Børnene er ekstra udsatte i trafikken, og derfor bliver alle bilister nu tilbudt gratis dækkontrol fra den 9. - 28. november. Dækkontrollen skal være med til at nedbringe antallet af trafikulykker.

Støt os Følg os