Om kampagnen

En norsk undersøgelse fra 2014 viser, at mange skader kunne være undgået, hvis bilen havde været pakket bedre, især alvorlige krops- og hovedskader kunne være undgået. Løse dele i bilen, så som mobiltelefoner, termokander og tablets bliver tunge i kollisioner, og deres slag kan gøre alvorlig skade. En termoflaske på 1,5 kg vil kunne ramme dig med en kraft svarende til 180 kg, hvis du kolliderer med 100 km/t. Dette kan undgås, hvis bilen bliver pakket sikkert.

Om Børneulykkesfonden

Ulykker udgør et af de største sundhedsmæssige problemer for børn. Ulykker er ikke blot den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-19 år, men også årsag til mange skadestuebesøg, konsultationer hos egen læge og sygehusindlæggelser. Hvert år kommer ca. 165.000 børn under 15 år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen.

Børneulykkesfonden arbejder for at skabe sikre rammer for danske børn i hjemmet, i trafikken og til sport/fritidsaktiviteter uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Børneulykkesfonden blev stiftet i 2008 af Codan Forsikring og Odense Universitetshospital (H.C. Andersen Børnehospital og Ulykkes Analyse Gruppen). Begge parter har en interesse og et gensidigt engagement til børn og børns sikkerhed, som danner grundlag for stiftelsen af fonden

Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk

Om SOS Dansk Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp blev stiftet i 1979 og er i dag en toneangivende udbyder af vejhjælp på markedet. I 2012 blev SOS Dansk Autohjælp en del af SOS International, hvilket er med til at gøre SOS Dansk Autohjælp til én af Nordens største assistanceorganisationer.

SOS Dansk Autohjælp har 45 stationer, som er fordelt i hele landet, og den samlede vognpark tæller mere end 350 specialbyggede redningskøretøjer.

Læs mere på www.dah.dk og www.sos.eu