Hvem er Legeheltene?

Legeheltene er personer med en uddannelse inden for bevægelse, herunder fysioterapi, ergoterapi eller idræt. Legeheltene er ansat og arbejder ikke frivilligt.

Mød alle vores fantastiske Legehelte her, og lær mere om dem ved at klikke på deres billede.

Signe

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Michelle

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Julie 

Aarhus Universitetshospital,
Skejby

Nina

Rigshospitalet

Emma Louise

Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet

Camilla

Regionshospitalerne i Herning og Viborg og Aarhus Universitetshospital

Laura

Aalborg Universitetshospital

Nanett

Slagelse Sygehus

Maiken

Rigshospitalet og Herlev Hospital

Katrine

Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Caroline

Slagelse Sygehus

Stefanie

Landssjúkrahúsið på Fæøerne

Morten

Aalborg Universitetshospital

Maria

Herlev Hospital

Laura

Regionshospitalerne i Viborg og Herning

Signe

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense
Ergoterapeut

”Til jer der ikke kender mig – Jeg er 24 år og uddannet ergoterapeut med en rolig og positiv tilgang til tingene. Jeg har været med til at starte Legeheltene op, og jeg kan derfor kalde mig den første af slagsen. Jeg har set Legeheltene vokse og er faldet pladask for projektet i takt med dette. Jeg tror på, at de små ting gør en kæmpe forskel, og at man hverken behøver iPad eller computerspil for at have det sjovt – der skal ikke meget andet til end lysten til at lege. Med en hverdag fyldt med bevægelseslege, der i dens natur giver en pause fra hverdagens store og små udfordringer, kan man i virkeligheden ikke bede om mere! Vi behøver hverken have kappe eller superkræfter for at være en helt – når vi spreder smil, er vi i virkeligheden alle sammen superhelte. Jeg er dybt taknemmelig over at få lov til, eller hvert fald forsøge, at gøre en forskel – at proppe et par smil ind i en ellers grå dag, og jeg glæder mig til at møde jer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital!”

Nina

Rigshospitalet

”Hej, mit navn er Nina. Jeg er Legehelt for de indlagte børn på sengeafsnittet for børn og unge med hjerte- og lungesygdomme på Rigshospitalet. Som Legehelt er jeg overbevist om, at jeg er med til at sprede glæde og give børnene lyst til at lege og bevæge sig. Jeg glæder mig hver eneste gang til at invitere børnene ind i mit fantasiunivers, hvor alt kan lade sig gøre – også selvom man er indlagt. Jeg glæder mig hver eneste gang til at vise børnene, hvordan legen kan drøne hastigt afsted. Hvordan vi sammen kan danse og lege os så langt ud i det blå, så alle lægerne, sygeplejerskerne og forældrene griner.”

Emma Louise

Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet
Bachelor i idræt

”Hej! Jeg er ret så heldig, for jeg har nemlig fået lov til at blive Legehelt. Mit navn er Emma Louise. Jeg er 22 år gammel og har en bachelor i idræt. Som Legehelt er det vigtig for mig at skabe et frirum for børnene. Et frirum fyldt med bevægelse, smil, grin og ikke mindst nærvær. Med en bachelor i idræt har jeg tilegnet mig en bred vifte af bevægelsesfyldte lege og aktiviteter, som jeg glæder mig over at dele med de indlagte børn. Samtidig er jeg også meget åben overfor nye ideer eller særlige ønsker fra dig. Jeg er selv en krudtugle. Jeg elsker at få sved på panden og løbe stærkt. Men jeg sætter også pris på at få pulsen ned og arbejde med de kognitive færdigheder. Det vigtigste for mig som Legehelt er at give børnene et frisk pust og skabe nogle gode oplevelser, der gør, at de har lyst til at komme og lege med Legeheltene igen. Jeg glæder mig til lege med dig.”

Camilla

Regionshospitalerne i Herning og Viborg og Aarhus Universitetshospital
Fysioterapeut

”Halløjsa! Jeg hedder Camilla, er 25 år og er uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at skulle være jeres nye Legehelt, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. Er det ikke noget med, at helte er med til at redde verden? For mig handler det ikke om at redde hele verden, men om at redde dagen for én person ad gangen ved at frembringe et smil på læben og grine, til man får ondt i maven. Jeg er en glad og positiv person med krudt i rumpetten og er altid klar på en omgang stafet, gemmeleg eller tagfat. Jeg er mester i at svinge en badmintonketcher og elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig, hvis du tør! Jeg glæder mig til at lege med jer og have det sjovt!”

Laura

Aalborg Universitetshospital
Bachelor i idræt

”Hej! Jeg hedder Laura, og jeg har læst idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været en legehelt for mange børn igennem mine 23 år, så nu glæder jeg mig helt vildt til at få lov til at være Legehelt for jer på Aalborg Universitetshospital. Jeg elsker at smile, og der er ikke noget, der kan sætte gang i smilemuskulaturen som det at lege og få lov til at være lidt fjollet. Som Legehelt vil jeg bestræbe mig på at skabe en masse glæde og højt humør igennem bevægelse og leg. Og så vil jeg sørge for at få skabt nogle trygge rammer, hvor vi kan få alle inkluderet, både store som små, så vi sammen kan gøre hverdagen lidt sjovere! Jeg elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig – hvis I tør! Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse!”

Nanett

Slagelse Sygehus
Bachelor i Idræt og Sundhed

"Hej med jer, mit navn er Nanett og hold nu op, hvor jeg glæder mig til at komme ud og lege med jer. Jeg er 24 år og har en bachelor i Idræt og Sundhed, som har lært mig tusinde ting om bevægelse, kreativitet, leg og fysisk aktivitet. Når jeg ikke skal lege med jer på hospitalet, leger og underviser jeg til dagligt andre børn i en folkeskole og i forskellige svømmehaller. Jeg glæder mig mest af alt til at at gøre en forskel for børnenes tid på hospitalet samt sprede smil, glæde og legelyst til børnene og deres familier. En ting er sikkert - vi skal nok få det sjovt!"

Maiken

Rigshospitalet
Bachelor i Idræt og Sundhed

"Hej alle sammen. Jeg er så heldig at være blevet Legehelt.
Jeg hedder Maiken, er 23 år og læser Idræt på Københavns Universitet. Jeg er en meget tålmodig, udadvendt og glad pige, som elsker at give den gas og bruge kroppen på alle mulige forskellige måder. Jeg elsker at være sammen med børn og har i mange år undervist og arbejdet med børn og unge i forskellige aldersgrupper på forskellige skoler, institutioner og privat - især inden for gymnastik, bevægelse og motorik. Jeg har desuden meget erfaring med motorisk træning og undervisning af børn med autisme. Jeg glæder mig til at lave et kreativt, trygt og fantasifuldt bevægelsesunivers sammen med jer.
Som Legehelt er det allervigtigst for mig at give børnene nogle positive bevægelsesoplevelser, nærvær og smil på læben, samt at møde børnene lige, hvor de er. Jeg glæder mig til at se, hvad vi kan finde på sammen! Er du klar? For det er det er jeg!"

Katrine

Sygehus Sønderjylland, Aabenraa
Fysioterapeut 

"Mojn.
Mit navn er Katrine, jeg er 26 somre og uddannet fysioterapeut. Jeg er så mega heldig at få lov til at være legehelt på Aabenraa sygehus.  Når jeg ikke hopper, springer og danser som legehelt, så leger jeg som underviser på en højskole. Så leg er en stor del af min hverdag.
Jeg kan godt lide at bevæge mig til musik, danse fjolle dans og kaste med en bold og så er jeg altid klar på fantasi og nye lege. Legehelt er lige mig, for selvom børnene ikke ved det, så giver det så meget igen at gøre noget for andre. Hvis du vil, så er jeg er klar til at lege med dig!"

Caroline

Slagelse Sygehus
Ergoterapeutstuderende

"Hejsa! Jeg hedder Caroline, og jeg skal være Legehelt, hvilket jeg har glædet mig HELT VILDT meget til. Jeg er ved at uddanne mig til ergoterapeut, og har i 6 uger været i praktik som Legehelt. Jeg har nu været så heldig, at jeg kan fortsætte som Legehelt, og det bliver SÅ sjovt! Jeg er vokset op i gymnastikkens verden, så jeg elsker at stå på hænder, danse og lave massere af vejrmøller. Og jeg må nok ærligt indrømme, at boldspil ikke er min stærke side… Men måske du kan lære mig en ting eller to? I hvert fald ser jeg meget frem til at give dig smil på læben og en masse sjove oplevelser, hvor vi sammen glemmer tid og sted. Jeg glæder mig til at lege med dig :)"

Landssjúkrahúsið (Landssygehuset), Færøerne
Fysioterapeut

”Hej med jer. Jeg er 26 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at skulle være jeres nye Legehelt. Jeg elsker at lege og er altid fuld af energi. Håndbold og tagfat er jeg mester i – og gemmeleg og dåseskjul kan jeg udfordres i, hvis du tør prøve! Når vi leger, er det vigtigste smil og glæde. Alle kan og må være med, om det er din bror, søster eller dine forældre. Så er jeg altid klar til at lære jer nye ting og bruge kroppen gennem forskellige lege og bevægelser. Mit mål er at give både børn og forældre et frirum fra hverdagen på sygehuset og for en stund få sygdommen på afstand. Hvor børn får lov til at være børn. Jeg glæder mig til at lege med jer. Så bare kom an!”

Morten

Aalborg Universitetshospital
Idrætsstuderende

"Hej! Jeg hedder Morten og læser idræt på Aalborg Universitetet. Jeg er en meget engageret og målrettet ung sportsfreak, der bare elsker at være aktiv og lege. I min hverdag er jeg altid glad og positiv og mangler bare at dele alt mit overskud med andre. Jeg er så glad for at kunne være med til at gøre en forskel og kickstarte de trælse dage med en ordentligt omgang sjov og ballade. Alt er muligt med de bedste helte omkring en, så kom og vær med, det kan både blive vildt, men også helt afslappet. Vi skal nok finde på noget, især boldspil som er mit ekspertområde, så kom og udfordre mig, hvis du tør. Vi ses!"

Maria

Herlev Hosptial
Ergoterapeut

"Hej med jer! Mit navn er Maria, jeg er 29 år og har fået den kæmpe store ære at være Legehelt. Jeg glæder mig helt vildt til at møde en masse forskellige børn og unge til en masse timers skøn leg og fjollerier. Som ergoterapeut kender jeg til vigtigheden i at få stimuleret motorikken og sanserne, og jeg elsker at få lov til at tænke kreativt og tilpasse legen den enkeltes forudsætninger. Jeg er en haj til at bygge lange forhindringsbaner eller slalombaner til en tur på rullebrættet, og så er jeg desuden en temmelig erfaren sæbeboblepuster! Jeg håber vi ses derude til en masse timers smil, grin og sved på panden!"

Laura

Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalert Herning 
Fysioterapeut

"Hej med jer. Jeg hedder Laura, jeg er uddannet fysioterapeut og er en glad og positiv person. Jeg tror på, at det er de små ting, som gør en forskel, og at et smil og et grin på vejen kan gøre dagen lidt lettere. Hvis jeg selv skal sige det, så er jeg ret sej til at lege jorden er giftig, og kommer der musik på eller ruller der en bold hen foran mig, kan jeg ikke stå stille. Når jeg leger gemmeleg, finder jeg min indre ninja frem og kan gemme mig bag de mindste ting. Så hvis du tør, så kom og udfordre mig! Jeg glæder mig til at komme og grine og lege med jer."