Hvem er Legeheltene?

Legeheltene er personer med en uddannelse indenfor fysioterapi, ergoterapi, idræt, pædagogik eller anden relevant uddannelse.

Se vores fantastiske Legehelte her:

Signe

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Michelle

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Julie (Barsel)

Aarhus Universitetshospital,
Skejby

Kamilla

Herlev Hospital

Camilla

Hvidovre Hospital, København

Maya

Aarhus Universitetshospital, Skejby

Laura

Aalborg Universitetshospital

Mette

Herlev Hospital

Bjarke

Aalborg Universitetshospital

Stefanie

Regionshospitalet Herning

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense
Ergoterapeut


”Til jer der ikke kender mig – Jeg er 24 år og uddannet ergoterapeut med en rolig og positiv tilgang til tingene. Jeg har været med til at starte Legeheltene op, og jeg kan derfor kalde mig den første af slagsen. Jeg har set Legeheltene vokse og er faldet pladask for projektet i takt med dette. Jeg tror på, at de små ting gør en kæmpe forskel, og at man hverken behøver iPad eller computerspil for at have det sjovt – der skal ikke meget andet til end lysten til at lege. Med en hverdag fyldt med bevægelseslege, der i dens natur giver en pause fra hverdagens store og små udfordringer, kan man i virkeligheden ikke bede om mere! Vi behøver hverken have kappe eller superkræfter for at være en helt – når vi spreder smil, er vi i virkeligheden alle sammen superhelte. Jeg er dybt taknemmelig over at få lov til, eller hvert fald forsøge, at gøre en forskel – at proppe et par smil ind i en ellers grå dag, og jeg glæder mig til at møde jer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital!”

Herlev Hospital
Ergoterapeut-studerende

"Hej! Jeg hedder Kamilla, er 24 år og læser til ergoterapeut. Jeg er så heldig at skulle være Legehelt – det glæder jeg mig vildt meget til. For mig ligger det naturligt at opsøge kontakten til børn, og jeg elsker at tilbringe tid sammen med dem. Jeg elsker at være i bevægelse, at kunne fjolle rundt og lege, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for legen. Jeg tror og håber på, at de små ting i hverdagen som smil, leg og en farverig bluse, kan gøre en forskel hos børnene. Jeg brænder for at kunne sprede god energi og et rum for børnene med nærhed og tryghed. Jeg har et brændende ønske om at kunne hjælpe børn i hverdagen. Jeg vil elske at være med til at give dem et smil på læben, et pusterum og forhåbentligt gøre dagen lysere for dem."

Hvidovre Hospital, København
Kandidat i Idræt, Københavns Universitet


”Hej! Jeg er Legehelten Camilla. Jeg leger med alle, og for hver gang jeg leger, stiger motivationen, idet nye idéer og venskaber opstår. Jeg er vild med at hoppe rundt, give den fuld gas og få sved på panden, men nyder også den rolige leg, der giver plads til at udvikle finmotorikken og lade fantasien få frit spil. Jeg er et stort legebarn i en voksen skal, og jeg fascineres af den ligefremme og ubekymrede leg, børn naturligt indgår i. Min fornemmeste opgave som Legehelt er at stimulere denne form for leg. Alle børn skal lege og bevæge sig, hvilket jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for. Leg skaber glæde og giver rum til at være i en fantasiverden, hvori vi alle er helte og kan deltage på egne præmisser. I trygge legemiljøer og gennem kropslige oplevelser er det min erfaring, at børn trives særligt godt, får mod på nye udfordringer og udvikler deres superheltekræfter og opfattelsen af, hvad de egentlig kan. Jeg glæder mig til at lege!”

Aarhus Universitetshospital, Skejby
Ergoterapeut


”Mit navn er Maya, og jeg er så heldig, at jeg skal være ny Legehelt - og det glæder jeg mig helt vildt til. Udover at jeg løber ret hurtigt og har mange års erfaring i gemmeleg, så er jeg en knag med en bold. Jeg elsker at bevæge mig og have det sjovt, gerne sammen med børn. Det falder mig naturligt at skabe kontakt og have en god relation med børn. Når barnet føler sig tryg og godt tilpas, skaber det rum for, at barnet kan udvikle og udfordre sig selv. I ånden som Legehelt ønsker jeg at motivere til leg og bevægelse på barnets egne præmisser. Mit personlige mål som Legehelt er at være et positivt indspark i børnene ellers måske lidt kedelige og trælse dag. Jeg glæder mig til at møde jer!”

Aalborg Universitetshospital
Idrætsstuderende, Aalborg Universitet

”Hej! Jeg hedder Laura, og jeg læser Idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været en legehelt for mange børn igennem mine 23 år, så nu glæder jeg mig helt vildt til at få lov til at være Legehelt for jer på Aalborg Universitetshospital. Jeg elsker at smile, og der er ikke noget, der kan sætte gang i smilemuskulaturen som det at lege og få lov til at være lidt fjollet. Som Legehelt vil jeg bestræbe mig på at skabe en masse glæde og højt humør igennem bevægelse og leg. Og så vil jeg sørge for at få skabt nogle trygge rammer, hvor vi kan få alle inkluderet, både store som små, så vi sammen kan gøre hverdagen lidt sjovere! Jeg elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig – hvis I tør! Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse!”

Herlev Hospital
Fysioterapeutstuderende


”Hej! Mit navn er Mette og jeg har været så heldig at blive Legehelt. Dette skyldes, at jeg trods mine 22 år stadig er et legebarn! Alt fra håndbold til bordtennis til puslespil til dåseskjul. Det er nogle af de mange ting, jeg er god til. Noget, der skal være tilstede ved leg med mig, er glæde og grin, hvor man også smiler timerne efter. Jeg ønsker at skabe et trygt rum, hvor alle kan være med; små og store, bror og søster, selv mor og far. Alle må være med, så vi sammen kan lære og udvikle os igennem leg. Som Legehelt ønsker jeg at skabe en farverig og sjov dag, som ellers normalt godt kan føles lidt grå og kedelig. Jeg glæder mig til at komme ud og lege!”

Aalborg Universitetshospital
Idrætsstuderende, Aalborg Universitet


”Jeg hedder Bjarke, er 25 år gammel og i gang med en Bachelor i Idræt og videnskab. Udover at være Leghelt arbejder jeg som personlig træner og instruktør. Jeg har en bred erfaring i arbejdet med børn, bl.a. som gymnastik- og fodboldtræner. Jeg er Legehelt, fordi jeg inderst inde stadig er et stort legebarn. Jeg lader mig inspirere af børnene og synes, det er fedt med deres åbne og afslappede tilgang til tingene. For mig er det vigtigt at glemme tid og sted for et øjeblik ved at skabe et sjovt og trygt miljø. Derfor er jeg en stor fan af at kombinere aktiv deltagelse med kreative lege. Her er alle ideer gode ideer og reglerne op til ens egen kreativitet. Jeg håber, vi ses! Og skulle du møde mig, så tøv ikke og sig endelig HEJ og giv mig en HIGH FIVE!”

Regionshospitalet Herning
Fysioterapeut, Regionshospitalet Herning

”Hej med jer. Jeg er 26 år og uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at skulle være jeres nye Legehelt. Jeg elsker at lege og er altid fuld af energi. Håndbold og tagfat er jeg mester i – og gemmeleg og dåseskjul kan jeg udfordres i, hvis du tør prøve! Når vi leger, er det vigtigste smil og glæde. Alle kan og må være med, om det er din bror, søster eller dine forældre. Så er jeg altid klar til at lære jer nye ting og bruge kroppen gennem forskellige lege og bevægelser. Mit mål er at give både børn og forældre et frirum fra hverdagen på sygehuset og for en stund få sygdommen på afstand. Hvor børn får lov til at være børn. Jeg glæder mig til at lege med jer. Så bare kom an!”