Hvem er Legeheltene?

Legeheltene er personer med en uddannelse indenfor fysioterapi, ergoterapi, idræt, pædagogik eller anden relevant uddannelse.

Se vores fantastiske Legehelte her:

Signe

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Michelle

H.C. Andersen Børne- og
Ungehospital, Odense

Julie (Barsel)

Aarhus Universitetshospital,
Skejby

Nina

Rigshospitalet

Emma Louise

Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet

Maya

Aarhus Universitetshospital, Skejby

Laura

Aalborg Universitetshospital

Jennie

Slagelse Sygehus

Camilla

Regionshospitalerne i Herning og Viborg og Aarhus Universitetshospital

Tanja

Regionshospitalerne i Herning og Viborg

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense
Ergoterapeut


”Til jer der ikke kender mig – Jeg er 24 år og uddannet ergoterapeut med en rolig og positiv tilgang til tingene. Jeg har været med til at starte Legeheltene op, og jeg kan derfor kalde mig den første af slagsen. Jeg har set Legeheltene vokse og er faldet pladask for projektet i takt med dette. Jeg tror på, at de små ting gør en kæmpe forskel, og at man hverken behøver iPad eller computerspil for at have det sjovt – der skal ikke meget andet til end lysten til at lege. Med en hverdag fyldt med bevægelseslege, der i dens natur giver en pause fra hverdagens store og små udfordringer, kan man i virkeligheden ikke bede om mere! Vi behøver hverken have kappe eller superkræfter for at være en helt – når vi spreder smil, er vi i virkeligheden alle sammen superhelte. Jeg er dybt taknemmelig over at få lov til, eller hvert fald forsøge, at gøre en forskel – at proppe et par smil ind i en ellers grå dag, og jeg glæder mig til at møde jer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital!”

 Rigshospitalet

”Hej, mit navn er Nina. Jeg er Legehelt for de indlagte børn på sengeafsnittet for børn og unge med hjerte- og lungesygdomme på Rigshospitalet. Som Legehelt er jeg overbevist om, at jeg er med til at sprede glæde og give børnene lyst til at lege og bevæge sig. Jeg glæder mig hver eneste gang til at invitere børnene ind i mit fantasiunivers, hvor alt kan lade sig gøre – også selvom man er indlagt. Jeg glæder mig hver eneste gang til at vise børnene, hvordan legen kan drøne hastigt afsted. Hvordan vi sammen kan danse og lege os så langt ud i det blå, så alle lægerne, sygeplejerskerne og forældrene griner.”

Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet
Bachelor i idræt

”Hej! Jeg er ret så heldig, for jeg har nemlig fået lov til at blive Legehelt. Mit navn er Emma Louise. Jeg er 22 år gammel og har en bachelor i idræt. Som Legehelt er det vigtig for mig at skabe et frirum for børnene. Et frirum fyldt med bevægelse, smil, grin og ikke mindst nærvær. Med en bachelor i idræt har jeg tilegnet mig en bred vifte af bevægelsesfyldte lege og aktiviteter, som jeg glæder mig over at dele med de indlagte børn. Samtidig er jeg også meget åben overfor nye ideer eller særlige ønsker fra dig. Jeg er selv en krudtugle. Jeg elsker at få sved på panden og løbe stærkt. Men jeg sætter også pris på at få pulsen ned og arbejde med de kognitive færdigheder. Det vigtigste for mig som Legehelt er at give børnene et frisk pust og skabe nogle gode oplevelser, der gør, at de har lyst til at komme og lege med Legeheltene igen. Jeg glæder mig til lege med dig.”

Aarhus Universitetshospital, Skejby
Ergoterapeut


”Mit navn er Maya, og jeg er så heldig, at jeg skal være ny Legehelt - og det glæder jeg mig helt vildt til. Udover at jeg løber ret hurtigt og har mange års erfaring i gemmeleg, så er jeg en knag med en bold. Jeg elsker at bevæge mig og have det sjovt, gerne sammen med børn. Det falder mig naturligt at skabe kontakt og have en god relation med børn. Når barnet føler sig tryg og godt tilpas, skaber det rum for, at barnet kan udvikle og udfordre sig selv. I ånden som Legehelt ønsker jeg at motivere til leg og bevægelse på barnets egne præmisser. Mit personlige mål som Legehelt er at være et positivt indspark i børnene ellers måske lidt kedelige og trælse dag. Jeg glæder mig til at møde jer!”

Aalborg Universitetshospital
Bachelor i idræt

”Hej! Jeg hedder Laura, og jeg har læst idræt på Aalborg Universitet. Jeg har været en legehelt for mange børn igennem mine 23 år, så nu glæder jeg mig helt vildt til at få lov til at være Legehelt for jer på Aalborg Universitetshospital. Jeg elsker at smile, og der er ikke noget, der kan sætte gang i smilemuskulaturen som det at lege og få lov til at være lidt fjollet. Som Legehelt vil jeg bestræbe mig på at skabe en masse glæde og højt humør igennem bevægelse og leg. Og så vil jeg sørge for at få skabt nogle trygge rammer, hvor vi kan få alle inkluderet, både store som små, så vi sammen kan gøre hverdagen lidt sjovere! Jeg elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig – hvis I tør! Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse!”

Slagelse Sygehus
Ergoterateut


”Hej med jer. Mit navn er Jennie, og jeg er 24 år gammel. Jeg er uddannet ergoterapeut og skal til at læse videre og tage en kandidat i ergoterapi. Jeg glæder mig helt vildt til at være legehelt på børneafdelingen på Slagelse sygehus. Jeg har mange års erfaring med at arbejde med børn i alle aldersgrupper, da jeg har været gymnastikinstruktør i 11 år. Boldøje er ikke min spidskompetence, men til gengæld har jeg en god balance, så det kan være, at vi kan lære sjove ting af hinanden. Jeg glæder mig til at give dig et smil på læben, og måske lidt sved på panden. Og skulle mor, far, søster eller bror blive lidt misundelige, er de altid velkomne til at lege sammen med os.”

Regionshospitalerne i Herning og Viborg og Aarhus Universitetshospital
Fysioterapeut


”Halløjsa! Jeg hedder Camilla, er 25 år og er uddannet fysioterapeut. Jeg er så heldig at skulle være jeres nye Legehelt, hvilket jeg glæder mig helt vildt til. Er det ikke noget med, at helte er med til at redde verden? For mig handler det ikke om at redde hele verden, men om at redde dagen for én person ad gangen ved at frembringe et smil på læben og grine, til man får ondt i maven. Jeg er en glad og positiv person med krudt i rumpetten og er altid klar på en omgang stafet, gemmeleg eller tagfat. Jeg er mester i at svinge en badmintonketcher og elsker boldspil, så kom endelig og udfordr mig, hvis du tør! Jeg glæder mig til at lege med jer og have det sjovt!”

Regionshospitalerne i Herning og Viborg
Fysioterapeut


”Hej med jer. Mit navn er Tanja, og jeg er 24 år. Jeg er så heldig at blive den nye Legehelt på henholdsvis Herning og Viborg Sygehus. Jeg er uddannet fysioterapeut, og jeg elsker at bruge kroppen. Trods min alder er jeg stadig et stort legebarn indeni. Jeg elsker boldspil! Håndbold og gemmeleg er jeg mester til, men jeg kan bestemt også udfordres til dans og tagfat. Som Legehelt bliver det for mig vigtigt at skabe et sjovt og trygt miljø, hvor man kan glemme tid og sted og bare have det sjovt. Det er mit mål at være med til at give børnene et frirum, hvor sygdommen kan komme lidt på afstand. Jeg glæder mig til at møde jer og få leget en hel masse.”