Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Til institutioner og skoler

Safety Smart® er et globalt læringsredskab, der er oversat til dansk og henvender sig til elever i 0.-3. klasse, samt børnehaver. Projektet har til formål at øge bevidstheden om sikkerhed blandt skolebørn i alderen 5-9 år. Safety Smart® kan også bruges til elever i 4.-5. klasse, hvor undervisningsmaterialet anvendes i den engelske version med henblik på at træne elevernes engelskkundskaber.

I selskab med Disney figurerne Timon og Pumba fra Løvernes Konge og med en Safety Smart® tjekliste i hånden, skal børnene lære om vigtigheden af altid at passe på sig selv og være ”sikkerhedssmart” både i hjemmet, i vandet, i trafikken og ved brand. Læringsredskabet bygger på 8 områder/temaer, der alle tager udgangspunkt i en kort tegnefilm på ca. 10 min., hvorefter børnene skal løse en række opgaver individuelt eller i grupper.

Ønsker du at benytte dig af de 8 læringsfilm, kan du finde dem på www.educas.dk

Nedenstående beskriver de 8 temaområder inden for Safety Smart®:

Her kommet børnene med Timon og Pumbaa rundt i junglen og lærer, hvordan man skal færdes, når man befinder sig i trafikken. Filmens handling udspiller sig i forskellige trafiksituationer f. eks. når man kører i bil, rejser med fly, kører i bus, sejler i båd eller med struds.

Med sig har de det smarte Safety Smart® kompas, der med sine 4 forskellige retninger guider børnene gennem figurernes rejse. Kompassets 4 retninger hedder:

 1. Sænk farten
 2. Vær opmærksom
 3. Brug ordentligt udstyr
 4. Du må ikke distrahere

Timon og Pumbaa fører børnene gennem de fire retninger, og man lærer, hvorfor det er vigtigt at huske på de fire punkter gennem små scenarier. På den måde kan børnene få en bedre forståelse af, hvor farligt det kan være at være på farten, hvis man ikke husker på de fire retninger. 

Her lærer børnene, hvordan man udvikler de rigtige egenskaber, så man kan være med til at gøre verden et bedre sted og derved også et mere sikkert sted. Børnene lærer, hvorfor det ikke kan betale sig at være uærlig, uansvarlig og ikke være venlig over for andre.

I læringsvideoen er der er tre vigtige ting at huske:

 1. At være venlig
 2. At være ærlig
 3. At være ansvarlig

Timon og Pumbaa fører børnene gennem de tre punkter og lærer børnene om, hvorfor det er vigtigt at huske disse tre. Timon og Pumbaa viser i filmen på en sjov og lærerig måde, hvad der sker, hvis man ikke overholder de tre punkter.

Timon og Pumbaa viser børnene, hvor vigtigt det er at passe på sig selv og sine oplysninger, når man er på internettet eller spiller. Figurerne lærer bl.a. hvor vigtigt det er at have en adgangskode, der er sikker og let at huske uden at være for let for andre at regne ud.

Safety Smart® Sikkerhed på internettet lærer børnene, hvordan de skal lave den helt rigtige adgangskode og derved være mere sikker på internettet.

Timon og Pumbaa gennemgår deres nuværende hus med deres Safety Smart® tjekliste og opdager, at de har mange store problemer med sikkerheden, bl.a. har de overbelastede stikkontakter og en overfyldt trappe.

Safety Smart® I Hjemmet vandt i 2008 Teacher’s Choice Award.
 

Timon og Pumbaas favorit feriested er blevet ramt af en frygtelig forurening, og de beslutter sig derfor for at lære mere om, hvordan man skal passe bedre på miljøet. Sammen finder de flere forskellige ting på deres Safety Smart® tjekliste, der vil hjælpe med at gøre landet, vandet og luften omkring de to mere ren og sikker.

 

”Duk dig, kom ud og bliv ude!” er en af de mange lektioner som Timon og Pumbaa lærer omkring brandsikkerhed. Alt lige fra røgalarmer, nødudgangsplaner og forebyggende forhold som ikke at lege med tændstikker hjælper figurerne frem til en Safety Smart® tjekliste fuld af gode og livreddende informationer omkring brandsikkerhed.

 

På vej ud til en dag med masser af sjov ved deres yndlings-vandhul finder Timon og Pumbaa ud af vigtigheden i at befinde sig sikkert i vandet. Figurerne lærer, hvor vigtigt det er at kende til placeringen af livredder, aldrig svømme alene og altid læse alle skiltene og baderåd før der leges i vandet.

I læringsvideoen er der 4 vigtige ting at huske:

 1. Altid brug solcreme om sommeren
 2. Svøm aldrig alene
 3. Altid gå i vandet med fødderne først
 4. Brug altid redningsvest ved vandsport eller på både

I denne film viser Timon og Pumbaa, hvordan man kan være sund og rask med deres bakteriefrie filosofi. Figurerne viser bl.a. vigtigheden i at vaske hænder og sunde madvaner.

 

 

Støt os Følg os