Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

GRIBENDE FOREDRAG MED KRIGSFOTOGRAFEN JAN GRARUP D. 6. FEBRUAR TIL FORDEL FOR BØRNEULYKKESFONDEN

Mød den prisbelønnede krigsfotograf, Jan Grarup, når han viser billeder fra sin fotobog ”And Then There Was Silence”, som er baseret på mange års arbejde i verdens brændpunkter.

Jan Grarups kamera viser os krig, fattigdom, sult og en konfliktfyldt verden, men også en verden, hvor håbet blomstrer på selv de mørkeste steder. Han tager os med til frontlinjen i de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer og viser os desperationen, lidelsen og værdigheden, og gør det umuligt at lukke øjnene for tragedierne. Jan Grarup illustrerer på forskellig vis krigens og katastrofens traumer – noget som han også selv har haft meget tæt inde på livet. Hvad er det, der driver ham til at udsætte sig selv for fare gang på gang?

Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt. Som tilhørere får vi et sjældent indblik i, hvordan Jan Grarup har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af menneskets natur, og som samtidig indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.
Jan Grarup guider os gennem brændpunkterne set gennem hans kamera, og fortæller om vigtigheden af at dokumentere de menneskelige historier, der ellers ikke ville blive fortalt.

Hans personlige engagement har desuden udmøntet sig i, at han i januar 2018 besteg Kilimanjaro som deltager i Climb for Charity – et velgørenheds-tiltag arrangeret af og til fordel for Børneulykkesfonden.

I foredraget vil Jan Grarup fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Foredraget bærer præg af hans hudløse ærlighed om den høje pris han har betalt for at dokumentere fra verdens skyggesider: han har en fortid med misbrug, og han har fået konstateret posttraumatisk stress. Når man lytter til hans fortællinger, kan man ikke andet end at blive rørt. Jan Grarup beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se.

Foredraget afholdes onsdag den 6. februar 2019 klokken 19:15 i DGI-Byen København. Det varer omkring to timer, og der vil være en pause midtvejs, hvor det vil være muligt at købe drikkevarer. 
Billetten koster 195 kr. + gebyr, og overskuddet fra billetsalget går til Børneulykkesfonden og Legeheltene.  

Bestil billetter her

Støt os Følg os