Som cyklist er du meget sårbar, når du skal lige ud i et kryds, samtidig med at en lastbil skal svinge til højre. Hvert år bliver mellem en og fem personer dræbt, som følge af en højresvingsulykke. Derfor er Børneulykkesfonden og Flying Superkids er gået sammen med Ejner Hessel, Q-Park, SOS Dansk Autohjælp og Continental om at sætte fokus på højresvingsulykker med lastbiler. Sammen har vi lavet en film, der sætter fokus på, hvordan børn skal forholde sig, hvis de møder en lastbil i et kryds.

Trafikken set fra flere synsvinkler

Filmen har til formål at lære børn, hvordan de skal forholde sig til lastbiler i trafikken med særlig fokus på synlighed og opmærksomhed ved højresving. Et udvalg af Flying Superkids- medvirker i filmen. I filmen demonstreres den kritiske zone omkring lastbilen, og dette vises fra både chaufføren og børnenes synspunkt. På den måde får børnene den bedste forståelse for, hvordan de som cyklist kan undgå højresvingsulykker.

Filmen vises til alle Flying Superkids’ shows rundt omkring i landet og på sociale medier.

GODE RÅD

6 gode råd til at undgå højresvingsulykker:

  • Sæt farten ned, når du nærmer dig og passerer et kryds.
  • Det farligste sted du kan være, er ved lastbilens forhjul.
  • Kør først frem, når du har sikret dig, at lastbilen holder stille.
  • Er du i tvivl om, hvorvidt lastbilen holder tilbage, så vent, før du cykler videre.
  • Koncentrér dig om trafikken – tal ikke i mobil, og hør ikke musik, når du cykler.
  • Bliv set – brug sikkerhedsvest og reflekser eller tøj/hjelm med pangfarver.

PARTNERNE BAG

Børneulykkesfonden

Børneulykkesfonden er en nonprofit organisation. Vi arbejder for at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker. Vi forebygger og skaber sikre rammer inden for områderne hjemmet, trafikken og sport/fritid uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Vi har ambitioner og kæmper for at gøre Danmark til det førende land inden for børnesikkerhed.

Flying Superkids

Flying Superkids startede i 1967 som et ganske almindeligt gymnastikhold, men har i årenes løb udviklet sig til et internationalt anerkendt gymnastikfænomen. I dag er vi stadig flagskibet i en traditionel almennyttig gymnastikforening. Men vi er også et “eksport-hit”, som har eksponeret dansk gymnastiktradition i over 35 lande.

Flying Superkids består af cirka 55 børn og unge i alderen 7-21 år, der skiftes til at optræde, og gymnasterne i forestillingen går alle i ganske normale skoler og gymnasier.

Ejner Hessel

Det familieejede Ejner Hessel A/S, der har hovedkontor i Brande, er en af Danmarks største bilforhandlere med salg til både erhvervskunder og private. Selskabet er autoriseret forhandler og serviceværksted for bilmærkerne Mercedes-Benz, Renault, Dacia og Smart.

Selskabet blev etableret i 1968, og har gennem årene ekspanderet i Jylland. I 2008 kom det sjællandske marked med, og Ejner Hessel har i dag i alt 22 afdelinger, heraf 14 i Jylland og 8 på Sjælland. Ejner Hessel-koncernen er også ejer af Skandinaviens største brugtbilscenter, Mercedes-Benz Starmark, i Vejle.

Hos Ejner Hessel er det kundernes behov for hurtig, ordentlig og ærlig service der driver os, uanset kundens størrelse.

Sådan har det været siden 1968.

Q-Park

Q-Park er et af de førende, private parkeringsselskaber i Vesteuropa. Vores kontorer i Holland, Tyskland, Belgien, Storbritannien, Frankrig, Irland og Danmark tilbyder flere end 475.000 sikre, rene og veldrevne parkeringspladser på tværs af Europa.

I Danmark har Q-Park Operations Denmark drevet åbne p-pladser og kvalitetsparkeringshuse på centrale beliggenheder siden 2005 og administrerer i dag ca. 74.500 parkeringspladser og beskæftiger omkring 175 medarbejdere.

Find mere information om Q-Park i Danmark på www.q-park.dk

Q-Park er oprindeligt et hollandsk selskab, og koncernens hovedkontor ligger i Maastricht, Holland. Information om Q-Parks ejerforhold, nøgletal, CSR-politik m.v. kan findes på vores corporate website www.q-park.com

SOS Dansk Autohjælp

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt seks strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med mere end 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere mere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

 

Continental

Continental dæk udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente og prisvenlige løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2018 havde Continental en foreløbig omsætning på EUR 44,4 mia. og beskæftiger i dag flere end 244.000 medarbejdere i 61 lande.

KONTAKT

Hvis du har spørgsmål til kampagnen, er du meget velkommen til at kontakte Børneulykkesfonden.

Henriette Madsen

Generalsekretær for Børneulykkesfonden
Telefon: 30 37 77 22
E-mail: buf@borneulykkesfonden.dk

Signe Lykke Schouw

PR- og kommunikationsansvarlig for Børneulykkesfonden
Telefon: 30 37 81 34
E-mail: sls@borneulykkesfonden.dk