Anne-Mette Rasmussen

Anne-Mette Rasmussen er æresambassadør i Børneulykkesfonden og ambassadør for kampagnerne “Hej skal vi lege?” og “Aktive Generationer“.

Anne-Mette Rasmussens interesse for børn og deres sikkerhed bunder i hendes mangeårige erfaring som dagplejer og pædagog samt hendes rolle som mor til tre og nu bedstemor. Den tidligere statsministerfrue har førhen gjort sig bemærket ved blandt andet at kritisere vilkårene for børn på asylcentre og derved skabe opmærksomhed og debat om børns vilkår og sikkerhed. Anne-Mette Rasmussen siger følgende om Børneulykkesfondens arbejde og sin rolle som æresambassadør:

”Hvert år kommer alt for mange børn til skade eller ud for en ulykke, og behovet for Børneulykkesfondens arbejde er stort. Jeg støtter op om fondens arbejde, da jeg synes, det er vigtigt, at Danmark får sat mere fokus på børnesikkerhed og forebyggelse af børneulykker. I rollen som forælder og bedsteforælder vil man gerne give sine børn og børnebørn den bedst mulige sikkerhed og sikre, at ens kære ikke kommer til skade. Den tilgang, som Børneulykkesfonden har til børn og ulykker, er identisk med min egen opfattelse: Børn skal opmuntres til at leve livet og have det sjovt – de skal ikke pakkes ind i vat. Derfor er det vigtigt, at vi får klædt både børn og forældre rigtigt på og giver dem den rette viden om, hvordan ulykker i børnehøjde kan undgås.”

Anne-Mette Rasmussen var fra 2008 til juni 2017 protektor for Børneulykkesfonden.