Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Til lærere

Undervisningen foregår i to dele. De første 20 minutter foregår i klasseværelset, hvorefter klassen går udenfor til en undervisning omkring lastvognen i ca. 20 minutter. Der undervises én klasse ad gangen.

I klassen
Eleverne bliver introduceret for trafiksikker adfærd. Hvorfor er lastvogne nødvendige? Hvorfor er det vigtigt at bruge cykelhjelm? er blot nogle af de spørgsmål, som vi taler om. Med en medbragt modellastvogn, dukker og et udsnit af et vejkryds i det rigtige skalaforhold, gennemgår vi de trafiksituationer, der kan give anledning til de farlige situationer. Eleverne ser på den måde det hele lidt fra oven og er derfor bedre forberedt, når de kommer ud til den rigtige lastvogn.

Ved lastbilen
Ude ved lastbilen kommer børnene under grundig vejledning og trygge forhold helt tæt på lastvognen. De prøver at sidde bag rattet som ’chauffør’. Her oplever hver enkel elev, hvordan klassekammeraterne underfor er vanskelige at se i spejlene. De bliver nemlig placeret i den kritiske zone, ligesom fodgængere og cyklister kan være det i trafikken. Øvelsen giver eleverne en aha-oplevelse, som hjælper dem med at være ekstra opmærksomme i trafikken, når de møder en lastbil.

Før besøget
Det er vigtigt, at du har en klar aftale med chaufføren om, hvor I skal mødes på skolen. Vores chauffører vil derfor kontakte dig i dagene op til besøget.

Under besøget
Du kender dine elever, og vi forventer, at du deltager med at holde ro på klassen i forbindelse med undervisningen. 
Omkring lastvognen kan der kun være to elever bag rattet af gangen. Chaufføren vil løbende instruere de to elever, der sidder på sædet. For at alle elever kan nå at få oplevelsen, har vi brug for din hjælp til at organisere følgende:
To elever skal hele tiden stå klar til at stige op, og de to andre skal modtages og hjælpes ud af lastvognen i den modstående side. De øvrige elever forventes at være figuranter, som bevæger sig ind foran lastvognen og frem og tilbage på højre side af lastbilen, så de to der sidder i førersædet får en oplevelse af, hvor de blinde vinkler omkring lastvognen er. Børnene, der har været bag rattet, skal have udleveret trafiksikkerhedsvest, refleks og folderen "Følg op på gode trafikvaner".

Efter besøget
I har nu fået undervisningen, folderen og set hvor vanskelige I er at se i trafikken.
Hvor meget kan I huske?

Tag testen og følg op jeres trafik-hukommelse.

Du kan bestille et gratis skolebesøg frem til den 10. februar.

I 2017 besøger vi Fyn (inklusiv Tåsinge og Langeland) og Midtsjælland fra den 3. april – 19. maj. Den første del af perioden besøger vi Fyn-siden og sidste del af perioden Midtsjælland – skæringsdatoen afhænger af antal tilmeldinger i de to områder. Andre områder i Danmark kan i begrænset omfang også tilgodeses i perioden. Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet.

Ønsker du at få besøg af Trafiksikkerhed I Øjenhøjde på din skole kan du booke et skolebesøg via vores on-line formular ved at klikke her.

Skolerne vil senest få besked om deres ønske kan opfyldes senest den 10. marts 2017.

Støt os Følg os