Cookie Icon Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Om kampagnen

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er målrettet børn fra 3. – 5. klasse. De skoler der deltager i kampagnen får besøg af en lastvogn, som bliver placeret i skolegården. Målet er at lære børnene, hvordan man bedst muligt forholder sig til lastvogne i trafikken.

Formålet med ’Trafiksikkerhed i Øjenhøjde’ er at lære børn, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken med særlig henblik på synlighed og opmærksomhed ved højresving. Højresvingsulykker sker, når lastvognen svinger til højre, og cyklisten kører ligeud. Under besøget på skolerne illustrerer vi situationen og viser nogle mulige afværgehandlinger, som cyklisten kan foretage. Børnene oplever den kompleksitet, som en svingmanøvre indeholder og får selv nogle gode huskeregler til at undgå de farlige situationer.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde eksisterer på initiativ af DTL Danske Vognmænd, som er vognmændenes brancheorganisation, 3F Transport-gruppe, som er chaufførernes fagforening, samt Danske Fragtmænd A/S, Energiselskabet OK, Volvo Trucks Danmark A/S, Codan og Børneulykkesfonden. Disse virksomheder og organisationer finansierer projektet og ønsker på den måde at yde en aktiv indsats for at styrke mindre børns trafiksikkerhed i forhold til den tunge trafik, og samtidig forbedre adfærden i transportbranchen. Ud over finansieringen er organisationerne og virksomhederne også involverede i events og undervisning af børnene. De gør derved en ekstra indsats for at sikre børnenes sikkerhed og kendskab til trafikken.

I 2016 modtog knap 8.000 børn undervisning og de har alle fået udleveret sikkerhedsveste. Siden kampagnens start for 14 år siden har mere end 100.000 børn modtaget undervisning.

Støt os Følg os